Det blir nå lyst ut to stillinger i Tromstun barnehage for å forsterke personalet når den nye avdelingen skal åpnes. Avdelingen, som ble stengt for omtrent to år siden, skal nå fungere som en innføringsbase for flyktningbarn i Tromsø.

– Vi vet ennå ikke hvilke barn som kommer, hvilke språk de har og hva slags «bagasje» de har. Det vi vil ha ekstra stor fokus på i denne avdelingen er nærhet, omsorg, struktur, og skape en trygg og god barnehagehverdag. Vi har begynt å forberede oss, blant annet med å øke kompetansen. Vi gleder oss til å gjøre en forskjell for familienes liv. Det blir spennende og et viktig arbeid, sier enhetsleder for barnehagen, Annalena N. Pedersen.

LES OGSÅ: Arya (4) fikk prøve seg som gravemaskinfører

Blir kjent med norske tradisjoner

I dag er det allerede en barnehage i Tromsø som har samme tilbud, nemlig Kvamstykket barnehage. Pedersen forteller at de vil hente mye kunnskap fra dem.

– En innføringsbarnehage er spesielt viktig for familien. Det er her man kan bli kjent med norske tradisjoner og det norske samfunnet. Her kan barna gå i barnehage, mens foreldrene for eksempel gå på språkurs. Vi kommer til å bruke litt ekstra personalet på denne avdelingen, fordi kan være barn som kommer med mye i «bagasjen», sier Pedersen.

Åpner tidligst i september

Nå er det altså lyst ut to stillinger til avdelingen som vil ta inn maks 16 store barn (over tre år).

– Mest sannsynlig vil det bli ansatt tre personer. Så fort de er ansatt, vil vi åpne avdelingen. Det blir tidligst i september, forteller hun.

– Viktig

Gruppeleder for Arbeiderpartiet, Brage Larsen Sollund, forteller at årsaken til at avdelingen åpnes er på grunn av antall søknader som kom inn til Kvamstykket barnehage.

– Det har kommet så mange søknader og det er fult på Kvamstykket. Det er derfor denne avdelingen nå gjenopprettes, sier Sollund.

– Det er svært viktig for oss å lykkes med integrering av barn, familier og forsterke språkarbeidet. Dette er en god arena for det, legger han til.

Foto: Haakon Steinmo
Foto: Haakon Steinmo