STORGATA: 25-åringen ble tilbudt jobben som ny driftsansvarlig ved Rakettkiosken i mai, og begynte like etter. Nå har hun flere planer for den over 100 år gamle kiosken i Storgata.

– Jeg har brukt juni til å bli kjent med kiosken, hva kundene ønsker seg og hva man kan bygge videre på, forklarer Johnsen.

Større meny

– Planen min nå er å få til et mer attraktivt tilbud ved å utvide sortimentet. Vi er en bar og pølsebod hvor pils og pølse er konseptet. Det er mange som er innom her og kjøper pølser, og jeg vil bygge litt videre på det.

Johnsen forteller videre at hun skal prøve seg litt fram, men at hun gjerne vil få til en meny slik at det blir pils og pølse med «noe attåt» på menyen.

– På den måten kan folk sitte ned og nyte et måltid her, ikke bare ta en pølse i hånda og gå videre. Jeg vil at det skal være noe mer rundt pølsa, og servere det som et måltid på et fat. Vi håper også å få til servering av vafler etter hvert, sier hun, og legger til:

– Folk blir fremdeles overrasket over at vi faktisk er en bar, så det prøver vi å få tydeligere fram. I tillegg selger vi også barnebøker om Rakettkiosken.

Tyvgods til 15.000 kr

I desember i fjor ble det oppdaget at noen hadde brutt seg inn i den tradisjonsrike Rakettkiosken i Storgata i Tromsø sentrum. Dette ble etterfulgt av nok et innbrudd rundt månedsskiftet januar-februar. Til sammen forsvant verdier og utstyr til omtrent 15.000 kroner og driften ble midlertidig satt på vent.

Styreleder i Raketten AS, Erlend Mogård-Larsen, sier de ikke har kommet noe nærmere å finne tyvgodset som ble stjålet fra kiosken i februar.

– Vi anmeldte forholdet, men har ikke hørt noe fra politiets etterforskningsenhet. I mine øyne er saken lagt død, ettersom vi ikke har noen spor. Nå vil vi bare tenke videre, konstaterer han.

– Råkoselig sted

Nå er det altså Johnsen som skal ta planene for Rakettkiosken videre. 25-åringen forteller at hun ikke hadde noe forhold til kiosken før hun tok over som driftsansvarlig i mai, men etter i underkant av to måneder i jobben har hun blitt glad i den over 100 år gamle «Raketten».

– Den er kjempetrivelig å være her. Jeg opplever også at det er mange som har forelsket seg i kiosken og kommer tilbake gang på gang.

Hun legger til at kiosken har fleksible åpningstider som blant annet avhenger av været.

– Når været er guffent og det skjer lite i sentrum så holder vi stengt, men er det liv i byen selv om været ikke er fint så holder vi åpent. Det er fleksible åpningstider, og litt av poenget er å overraske folk i sentrum. Vi har vanligvis åpent på dagtid, og av og til på kveldstid i helgene. De som er interessert kan følge med på Rakettkioskens Facebook-side, sier hun.

Skal være i drift

25-åringen fra Honningsvåg har bodd i Tromsø siden 2004, og studerer til vanlig ved UiT for å bli barnehagelærer, i tillegg til jobben på Handelshuset Ema.

Målet hennes nå er å gi «Raketten» skikkelig fotfeste, forteller hun.

– Kiosken er godt kjent her i byen, og nå er målet at Raketten skal være i drift. Jeg er jo her for folket. I første omgang er dette et prosjekt til ut september, men jeg håper å kunne fortsette resten av året. Og jeg har allerede planer for hvordan jeg skal ta neste sommer til et nytt nivå, sier hun og røper at hun ønsker å få til et større samarbeid med ulike arrangementer i sentrum.