Hovedproblemet med Airbnb tror Bakkeby er at turister rett og slett ikke er vant så store distanserer mellom ting som vi har i Nord-Norge.

Les også: Utleiesuksess i utkants-Tromsø.

– Folk som kommer hit uten lokal kunnskap, har nok vanskelig for å forstå hvor store avstander det faktisk er snakk om her oppe. Om folk ender opp i Ersfjordbotn eller på Sommarøy, er det ikke sikkert at de skjønner hvor usentralt det er i forhold til sentrum, sier Bakkeby.

Hun får støtte fra informasjonskoordinator Gidsken Helland:

– Tromsø er en veldig stor kommune. Jeg skulle ønske de som leier ut kunne vært enda tydeligere på hvor langt unna leilighetene er fra sentrum. Vi opplever folk som fortvilt kommer til oss på turistkontoret og som blir sendt med taxi helt til Sommarøy. Med begrenset busstilbud, særlig på sommerten, burde utleierne gjøre det tydeligere for turistene før de bestiller.

Les også: Kommentar: Uber-mench og Airbnb-head.

Bakkeby understreker at de i Visit Tromsø generelt har veldig lite å gjøre med Airbnb:

– De fleste som kommer hit har allerede ordnet seg boplass. Unntaket er folk som på impuls hopper av Hurtigruta og backpackere, og de er på jakt etter billige boalternativ. Vi anbefaler selvsagt da våre samarbeidspartnere som vi jobber for. Vi har ingen kontroll på Airbnb, og ikke har jeg opplevd at vi har fått noen klager fra folk som har benyttet seg av tilbudet heller, forklarer Bakkeby.