– Det er absolutt en problemstilling vi er oppmerksom på. Vi skulle gjerne hatt mye mer areal tilgjengelig til næring, men Tromsø har hatt et veldig stort behov for boliger de siste årene, uttaler Ramberg (Ap), som tror mye av utfordringen ligger i lønnsomheten i boligmarkedet.

Håper på løsning

– Min erfaring er at aktørene i Tromsø er samfunnsbevisste, men jeg har jo forståelse for at man forvalter eiendommen sin på den måten som er best for egen økonomi, som ofte er boligformål. Samtidig tror jeg næringslivet som en helhet vil lide hvis vi ikke løser situasjonen, så jeg håper på at vi kan finne ut av det på en god måte, sier lederen for byutviklingskomiteen.

De største lider

Hun påpeker at det er de større næringslivsaktørene som lider hardest av mangelen.

– Når det kommer til de mindre næringslokalene er det nesten for mange av dem i byen. Da er det naturlig å regulere flere av dem til boligformål, i hvert fall i de øvre etasjene. Samtidig er det et betraktelig behov for flere store næringslokaler, som dét Vidar Wiik etterspør. Dette er som nevnt en problemstilling vi er bevisst på, og som vi vil ha fokus på i den nye kommunalplanen, konstaterer Ramberg.