Tallene har nå kommet for første halvår og det er særlig én fotoboks som har gitt store utslag.

– Den med helt klart flest overtredelser er fotoboksen ved E8 på Fagernes i Ramfjorden sørover. Med 575 overtredelser, er den i særklasse, sier politioverbetjent i Troms politidistrikt, Hans Martin Moen til iTromsø.

Her kontrolleres flest

Denne fotoboksen har i år sørget for seks førerkortbeslag blant de 251.900 bilene som ble sjekket der første halvår i år.

– Men det er ved fotoboksen på E8 ved Hungeren at det er mest kontrollerte. Der har det i år blitt kontrollert 550.092 biler, men der har det kun vært 375 overtredelser. I forhold til antall kontrollerte, er overtredelsene betydelig flere i Ramfjorden. Det er tydelig at folk kjører mye fortere der, sier Moen.

HALV MILLION: Denne fotoboksen har allerede i år sørget for godt over en halv million kroner i bøter og seks førerkortbeslag.

622.300 kroner

Politiet sier det varierer fra år til år hvilke fotobokser som gir flest utslag. De ønsker heller ikke gå ut med når og hvor ofte de forskjellige boksene er i drift.

– Det er Statens Vegvesen som tar seg av driften og det tekniske, mens vi i politiet sørger for lovhåndhevelsen, forklarer Moen.

Men det er ingen tvil om at fotoboksen i år har vært lukrativ.

– I forhold til antall bøter har den fotoboksen sørget for en inntekt til statskassen på 622.300 kroner, sier politioverbetjenten, om fotoboksen som har registrert flest overtredelser og sørger for flest bøter og førerkortbeslag.

– Forebyggende effekt

Moen sier det varier fra år til år hvilke fotobokser som sjekkes.

– ATK (Automatisk trafikkontroll) bidrar til trafikksikkerhet og er med på å få ned de veldig høye hastighetene, så det er veldig viktig og har en god forebyggende effekt, sier Moen.

I fjor var det Tromsøysundtunnelen som ga størst utslag.

– Den gir normalt høye utslag siden den måler hastighet over tid. I fjor var det flest kontrollerte kjøretøy der, men i år har det vært arbeid der. I fjor var det E6 på Buktamoen nordover som sørget for flest overtredelser, sier Moen.