Forrige måned ble det kjent at Tromsø taxi-sjef Bjørn Føre går av med pensjon. Hans stilling har vært utlyst den siste måneden, og nå er hans arvtager klar.

På en pressekonferanse klokka 13.00 torsdag kunne styreleder Espen Johansen og konsulent Bjørn Andreassen presentere Steinar Nilsen som ny administrerende direktør. Han kommer fra en jobb i selskapet Ledelse i Nord, der han har vært involvert siden oktober i fjor.

Det var totalt 13 søkere på stillingen.

Nilsen har blant annet bakgrunn som spiller og trener i TIL, samt salgssjef på Ishavshotellet. For snart ett år siden, i midten av august 2015, ble Nilsen avsatt som hovedtrener i Tromsø Idrettslag.

Reddet TIL

Tromsøværingen er for folk flest mest kjent som fotballspiller og fotballtrener. Nilsen, med to A-landslagskamper for Norge, spilte for TIL gjennom mange sesonger og debuterte for klubben i 1989. I 1997 ble han solgt til den italienske storklubben AC Milan. Året etter gikk han til Napoli der han spilte til og med 2002.

I 2004 la Nilsen opp og gikk over i en rolle som assistenttrener under Otto Ulseth i 2005. Der ble han oppgradert til hovedtrener i løpet av sesongen og reddet TIL fra nedrykk.

Nilsen berget TIL på nytt året etter da han erstattet Ivar Morten Normark halvveis i sesongen.

Fra 2006 til og med 2008 var Nilsen hovedtrener for Gutan, før han dro til Brann og Bergen foran 2009-sesongen. I mai 2010 ble han avsatt som trener i Brann og jobbet etter det en stund som ekspertkommentator for TV-kanalen MAX.

I 2013 jobbet Nilsen som salgssjef på Ishavshotellet før han i september samme år ble hentet inn som assistenttrener for Agnar Christensen. 1. oktober samme år fikk Christensen sparken og Nilsen skulle nok en gang prøve å berge Gutan fra nedrykk.

Ble avsatt i fjor

Denne gangen lyktes ikke Nilsen, og ble ansatt på en treårskontrakt i TIL som skulle spille 1.-divisjon i 2014. TIL gikk rett opp under Nilsens ledelse, og slet tungt sportslig våren 2015 i comebacket i eliteserien.

Avsettelsen av Nilsen i august i fjor kom likevel overraskende, og styreleder i TIL Holding AS, Per Aronsen, måtte senere ut å beklage ordbruken om at "Nilsen hadde en lederstil som var uforenelig med det TIL står for" i forbindelse med sparkingen.

Steinar Nilsen fikk sparken i TIL i 2015. Foto: NTB Scanpix

I oktober 2015 snakket Nilsen ut iTromsø om avgangen og fortalte samtidig om sin nye jobb. Nå starter enda et nytt kapittel for Nilsen - også denne gangen utenfor fotballen.