I det store, hvite huset på hjørnet av Skippergata 8 har familien Johnsen drevet butikk siden 1977. Først med gardinbutikken Joakim Abrahamsen, og fra 1994 med klesbutikken Dina AS.

I dag er det familiens datter, Siw Mette Korsberg, som er sjef. Hun trives med å drive en av byens få selvstendige butikker.

Les også: Denne bransjen vokser mest hos Nerstranda (iTromsø Pluss)

Trives som selvstendig

– Jeg synes det koseligste er akkurat det – å være selvstendig. Da får man velge selv, og vi kan være sikre på at de som produserer klærne vi tar inn, får betalt. Vi spør hva som ligger bak de vi kjøper inn klær fra. Nå tar vi også inn mer klær som er produsert i Europa, ikke i Asia. Jeg synes det er viktig å vite at vi støtter bedre arbeidskår, sier hun.

I løpet av et år omsetter de for mellom 3,5 og 4 millioner kroner. Hun er glad for at de har den plasseringen de har.

– Mange tror at det er ganske dødt her, men det har alltid vært en bra gate å selge ting i, sier hun.

Les også: Disse butikkene solgte mest det siste halvåret (iTromsø Pluss)

Familiebedrift

Butikken har alltid vært en familiebedrift, til tross for at det er Korsberg som har vært eier de siste ti årene. I dag har de to ansatte – Korsberg og datteren hennes. Men også de som startet det hele, Anne Marie Johnsen og Arne Nordvald Johnsen, er stadig i lokalene.

– Jeg har jobbet på dette hjørnet helt siden 1977, sier Anne Marie Johnsen og ler.

Når det trengs, stiller hun gjerne opp og hjelper datteren i butikken. Ektemannen jobber med butikkens papirarbeid. Hun opplever at det er flere kunder som har fulgt klesbutikken siden dens oppstart.

– Det er kunder som var her da, som fremdeles kommer hit. Det er veldig fint.

– Vi har fantastiske kunder, og mange av disse er stamkunder. Det er helt supert. De kommer hit og slår gjerne av en prat, legger Korsberg til.

Les også: Ser du hva som er spesielt med de nye Cola-flaskene?

Livlig gate

De opplever å få både lokalbefolkning og turister innom.

– Vi fungerer nesten som et turistkontor her. Om noe annet åpner her i fremtiden, bør det være turistinformasjon, sier Korsberg og ler.

Skippergata alltid har vært en livlig gate, mener de.

– Det har bestandig vært ganske mye liv i Skippergata. Det har vært flere forskjellige bedrifter som har kommet og gått, og akkurat nå er det litt rolig. Byen er i utvikling, og det er nordbyen også. Vi er heldige som får være her, sier Korsberg.

SELVSTENDIG: Dina AS er en av byens få selvstendige klesbutikker. Eier og daglig leder, Siw Mette Korsberg trives. Foto: Linn Blomkvist