I disse tider kommer mange hjem fra ferie, noen med mer blekk på huden enn de kunne tenke seg. Tatoveringssjappene i Tromsø opplever nå lange køer med folk som vil få dekket over, eller rettet på, tatoveringer de angrer på.

– Det er veldig mange som kommer innom og vil ha dekt over dårlige tatoveringer de har tatt i Syden. Jeg vil anta at omtrent 20 prosent av alle tatoveringene jeg gjør er «cover-ups», forteller tatovør Sunniva Pedersen ved Tromsø Classic Tattoo.

Les også: Én av ti angrer på tatoveringen

Saken fortsetter under bildet.

RETTER OPP: Sunniva Pedersen ved Tromsø Classic Tattoo opplever at veldig mange vil rette opp, eller dekke over, tatoveringer de har tatt i Syden.

Neil Butterworth ved NB Tattoo Studio kjenner seg igjen i Pedersens beskrivelser.

– 20 prosent? Ja, minst. Det er en veldig stor andel av oppdragene mine, sier Butterworth til iTromsø.

Les også: Her er sommerens store tatoveringstrend i Tromsø

Vil spare penger

Sistnevnte sier mange venter lenge før de velger å rette opp i tatoveringer de angrer på.

– Vanligvis vegrer folk seg litt for å få det rettet opp. Den ene årsaken er nok at de vil være sikre på hvordan de vil ha den nye tatoveringen, mens den andre årsaken ofte er at folk må spare penger. Begge deler er jo ganske ironisk, med tanke på hvordan de tok tatoveringen i utgangspunktet, sier Butterworth.

Les også: Tatoverte inn over 20.000 kroner til Barnekreftforeningen

Dårlige tatoveringer

Både han og Pedersen fra Tromsø Classic Tattoo opplever at kvaliteten på tatoveringene fra utlandet ofte er dårligere.

– Mange ser nok bra ut idet man tar dem, men tørker opp og skrumper etter hvert. Det er en helt annen kultur rundt tatovering på feriesteder, både når det kommer til kvalitet og til krav til edruelighet, forteller Pedersen.

– Det er også veldig vanlig med skrivefeil, både på vanlige navn og på «hanzi»-tatoveringer (kinesiske tegn, red. anm.), legger Butterworth til.