Grønnegata: – Telefonen begynte å ringe da det ble kjent at De 4 roser hadde gått konkurs. Nå har vi tre-fire forskjellige aktører som er interessert i å leie lokalet, forteller Hans Døsen Hoff, styreleder i Realinvest Tromsø AS, selskapet som eier Grønnegata 38.

Åpning i oktober

Det var 18. juli det ble kjent at De 4 roser, som består av både kafé og restaurant, var nødt til å legge ned driften i Tromsø. Dermed ble lokalet, som Hoff anslår er på mellom 400 og 500 kvadratmeter, ledig for utleie.

– Saken ligger hos konkursbestyrer, så vi må nok vente en stund, kanskje 14 dagers tid, før lokalet blir frigitt. Vi regner imidlertid med å ha nye leietakere på plass fra 1. oktober, forklarer styrelederen, før han legger til:

– Men dette kommer selvsagt an på hva slags ønsker den nye leietakeren har. Om vedkommende ønsker å pusse opp lokalene, foreta endringer eller bare flytter rett inn.

Les også: - Har snudd hver en stein for å unngå nedleggelse.

Nytt matkonsept

Ønsket til Realinvest er få et nytt matkonsept inn i lokalet i Grønnegata.

– Vi ser for oss enten et restaurant- eller kafékonsept, bekrefter Hoff, som foreløpig ikke ønsker å si så mye om hvilke aktører som har vist interesse for lokalet.

– Det eneste jeg kan si er at det er snakk om en nasjonal og tre lokale aktører, forteller han.