– Slik situasjonen er nå er jeg interessert i alt. Jeg vil bare ha en plass å bo, sier Silje Gundersen.

19-åringen fra Sandnes fikk for fire-fem dager siden beskjed om at hun hadde kommet inn på årsstudium i psykologi ved UiT–Norges arktiske universitet. Dermed har hun knapp tid på seg med å finne et sted å bo.

– Jeg bor i Sandnes og har sommerjobb her til 12. august, så jeg har ikke mulighet til å komme meg nordover før 13. august. Allerede 16. august starter studiet, så jeg har dårlig tid på meg, erkjenner 19-åringen.

Satt inn annonse

Uten noe kontaktnettverk her i byen, valgte Gundersen å sette inn en boligannonse i iTromsø.

– Jeg fikk tips om at det kunne være lurt, da jeg kanskje kan nå en del eldre utleiere som ikke bruker internett, forklarer hun.

Tirsdag var første dag annonsen sto på trykk, så Gundersen håper den resulterer i at hun finner seg en bolig i Tromsø.

– I tillegg har jeg søkt om studentbolig, men i og med at jeg søkte så sent, er jeg nok et stykke nede på ventelisten, sier hun.

Overrasket

19-åringen var for øvrig ikke klar over at de høye leieprisene i byen.

– Jeg trodde det skulle være mye billigere å leie bolig i Tromsø. Prisene overrasket meg derfor veldig. Som student får jeg utbetalt 8.000 kroner i måneden. Da har jeg ikke råd til å bruke 7.000 kroner i leieutgifter, forklarer Gundersen, som har tenkt å flytte til Tromsø selv om hun ikke finner seg et sted å bo før studiestart.

– I verste fall får jeg bo på lokalene skolen stiller til disposisjon for en liten periode, sier 19-åringen.