Etter seks år som regionsjef i selskapet Stanley Security, tiltrådte Benjaminsen jobben som Telenors nye regiondirektør i Nord-Norge 1. august. Torsdag hadde han sin første dag på Tromsø-kontoret i Breivika. Samtidig planla han Tromsø Skyrace, som skjer denne helga. Selv har han lurt flere ganger på om han kanskje sier ja til litt for mye.

– Men jeg har en grei kone som også er aktiv, og vi støtter hverandre.

Vannøyværing

– Hvem er du, Sverre?

– Jeg bruker å si at jeg er utdannet «øying», siden jeg er fra Vannøya. Men jeg har bodd i Tromsø siden 1986, da jeg flyttet hit for å gå på skole. Jeg begynte å jobbe med salg i Telenor i 1996, og jobbet siden da med salg en stund, og etter hvert salgsledelse. Jeg er gift, har tre barn, og stasjonsvogn – men ikke hund. Jeg har dog en liten kar som ønsker seg katt, sier han og ler.

Med litt utvannet Vannøy-dialekt, forklarer han hvordan oppveksten har hjulpet han i arbeidslivet.

– Å ha vokst opp på Vannøya har hjulpet meg mange ganger. Jeg har jobbet siden jeg var 12 år gammel, da jeg jobbet på et fiskebruk der ute. Jeg har alltid vært vant til å jobbe, og selv om jeg er i en lederstilling stiller jeg alltid opp. Jeg har aldri vært redd for å ta i et tak, og akkurat det har jeg nok lært der ute.

Glad i «duppeditter»

– Hvilke erfaringer tar du med deg til nyjobben?

– Jeg håper at jeg tar med meg mye salgserfaring som jeg kan bruke på god oppfølging, å skape gode prestasjonsmiljø ved å gi anerkjennelse og hjelp til kolleger. Jeg håper at jeg tar med meg nok kunnskap til å kunne løfte teamet til å kunne yte mer.

Benjaminsens jobb er en nyopprettet stilling i Telenor som dekker bredbånd og TV, deriblant Canal Digital. Han forklarer at hans stilling er mer rettet mot privatmarkedet. Kjetil Robertsen er fremdeles regiondirektør for bedriftsdelen av salgsvirksomheten. Benjaminsen er en av fire slike regiondirektører i landet.

– Jeg har ansvar for folk i både Tromsø og Bodø. Selv om jeg sitter her, er det viktig at de i Bodø ikke føler seg utenfor. For å lykkes, må man ha et godt arbeidsmiljø og gode relasjoner med de man jobber med. Sammen skal man dra lasset.

– Hva gleder du deg mest til?

– Akkurat nå gleder jeg meg mest til å bli kjent med folkene her, og sammen skape et lag som kan slå vestlendingene og søringene. Jeg gleder meg også til å lære om produktene og sette meg inn i alt. Jeg er stor fan av teknologi, og er glad i «duppeditter». Nå blir denne jobben mer rettet mot salg enn hva min tidligere jobb var, og jeg liker å si at det er det jeg kan.

Tar seg tid til trening

– Du er aktiv i Tromsø løpeklubb. Får du tid til å fortsette med det?

– Jeg er ikke lengre leder for klubben, men jeg er fremdeles aktiv der. Det er veldig artig, og jeg prøver selv å få trent litt. Det er et veldig godt miljø i klubben, sier han og fortsetter:

– Når man har hatt en tøff dag på jobb, er det ufattelig mye en løpetur kan gjøre. På en times løpetur kan man enten få tenkt mye, eller lufte tankene og ikke tenke på noe i det hele tatt. Løping og trening hjelper meg i hverdagen, men det handler om å prioritere. Det trenger ikke å ta lang tid. For åtte år siden veide jeg godt over 100 kilo og hadde aldri trent. Men så begynte jeg. Det er håp for alle!

Benjaminsen har jobbet både med MSM og Tromsø Skyrace i flere år.

– Det har gitt meg veldig mye. Å se ansiktsuttrykkene til deltakerne når de kommer i mål er bare flott. Det blir noe helt annet enn å jobbe med salg, som bare er «business». Her jobber man med noens fritidsinteresser. Å få være med på å legge til rette for det er veldig artig.

Tre om Sverre:

Nils I. Hætta, MSM-sjef: – Sverre er en optimistisk og målrettet kar. Han setter seg mål og jobber knallhardt for å nå de målene. Han er også en veldig sosial og omgjengelig person.
Alf B. Dahl, medlem i Tromsø løpeklubb: – Sverre er bestandig entusiastisk. Han har et utrolig stabilt humør, og er alltid positiv. Han er en veldig fin person å omgås med i løpemiljøet.
Hege Villumstad, kone:– Jeg vil først og fremst si at Sverre er en veldig positiv og entusiastisk person, som i utgangspunktet aldri ser problemer, bare muligheter. Han er også veldig uredd og har stor arbeidskapasitet.