Etter presentasjonen av halvårstallene nylig, ble det klart at Tidewater har et tap på rundt 730 millioner kroner. Den rentebærende gjelden i selskapet er på 16 milliarder norske kroner.

Frist på én måned

Ifølge sysla.no, som først skrev om saken, har amerikanerne én måned på seg til å komme opp med en løsning. Ett av tre sentrale punkter dreier seg om tromsørederiet og hvordan eierne skal betjene gjelden etter oppkjøpet i 2013. Da var kjøpesummen rundt 3,2 milliarder kroner.

Overtok gjeld

Inkludert i summen var et kontantoppgjør på en drøy milliard kroner, overtakelse av om lag 2 milliarder kroner i netto rentebærende gjeld samt gjenstående betalinger på kontrakter for nybygg.

En pressemelding fra Tidewater på kjøpstidspunktet, gjorde det klart at formålet blant annet var å få en fot innenfor det norske offshoremarkedet.

Ingen kommentar

Administrerende direktør i Troms Offshore Management AS, Gerry Larsson-Fedde, ønsker overfor iTromsø ikke å si noe om hvordan den økonomiske situasjonen i morselskapet påvirker driften lokalt. Han henviser i stedet til pressemeldingen som Tidewater har sendt ut i forbindelse med kvartalspresentasjonen.

Brøt klausuler

I den kommer det fram at Tidewater i sommer brøt en rekke klausulene som også inkluderer lånet de sitter igjen med etter kjøpet av tromsørederiet.

Ifølge årsregnskapet for 2015, skyldte Troms Offshore drøye 613 millioner kroner til amerikanerne i mars i fjor. Den totale gjelden var på knappe 1,3 milliarder kroner.

I midten av april i fjor flagget Troms Offshore ut «Troms Mira» og «Troms Lyra» og sa opp 15 ansatte.