Tromsøværingen og partneren Ania Helmobakk lever av å danse, og vant i vinter gull under VM i salsa i Hong Kong. Paret har drevet dansestudioet Polepointe i Stavanger i fem år, og de to danserne reiser verden rundt for å undervise, underholde og konkurrere i dans.

– Vi har omtrent levd som sigøynere, og reist overalt, fra Las Vegas til Australia, for å danse. Det er utrolig mye rart vi har vært med på, og vi har lært om dans på alle kontinenter som vi nå vil bruke til å skape et komplett dansetilbud, sier tromsøværingen.

Nå har paret bestemt seg for å åpne et nytt dansestudio i Tromsø, hvor Jarl Tore Helmobakk er oppvokst.

– Vi åpner en danseskole fordi vi ser at det er et stort hull i markedet i Tromsø når det kommer til tilbudet innen dans. Det mangler en skole som kan tilby alle dansetyper, sier Helmobakk.

Les også: Lager musikkfest med 52 gratiskonserter på åtte ulike scener i byen

Åpner 22. august

Han legger til at det er mye flinke folk i Tromsø som driver med dans, og at paret nå ønsker å samle flere av de mindre danseskolene under ett, og dermed skape et helhetlig tilbud i samme dansestudio.

– En av skolene er Dansademika, og det er flere mindre skoler som ønsker å komme under samme tak som oss fra januar. Vi ønsker å skape et dansested for alle i alle aldre, noe vi mener Tromsø mangler som storby, sier han.

Dancelab åpner ifølge Helmobakk 22. august. Lokalet ligger i Skippergata 52 og dansestudioet blir på hele 480 kvadratmeter, med tre dansesaler.

Han forteller at det fra starten av blir fire instruktører ved dansestudioet.

– Vi skal også hente opp artister fra USA, Japan og Italia til Tromsø som skal undervise ved danseskolen i løpet av året. Vi har store nettverk siden vi har reist rundt, og da kan vi invitere dem på besøk slik at de kan undervise.

Les også: Dagnys karriere begynte på Tvibit – nå vil hun gi noe tilbake

Bredt tilbud

Dancelab skal tilby poledancing, yoga, salsa, latinsk dans, jazz, ballett, moderne dans og barneundervisning.

– Det blir hip hop for barn allerede første halvår og så kjører vi enda hardere etter nyttår. Vi starter i det små med en del kurs nå, og så ekspanderer vi videre etter januar, legger danseren til.

Han forteller at paret vil pendle til Tromsø når dansestudioet åpner fra neste uke av.

– Vi skal trappe ned på utenlandsreisingen, og jeg er jo tromsøgutt og har lyst til å komme hjem. Det blir spennende.

– Vi vil skape et ordentlig tilbud slik at man kan utvikle nye generasjoner med dansere i Tromsø og skape kulturelle bidrag til byen, legger danseren til.