1. august stengte Alfheim svømmehall dørene helt fram til november på grunn av renovering av bassengbunnen.

Driftsleder i byggforvaltning i Tromsø kommune, Trond Mikkelsen, opplyser at arbeidet hittil har bestått av å tappe bassenget i svømmehallen for vann.

– Vi har tømt bassenget. Det har stått tomt i tre uker og vi må tørke ut betongen før vi kan behandle den, sier han.

Skal evaluere tilbudene

Mandag denne uken gikk fristen på anbudet for renovering av bassenget ut, og ifølge Mikkelsen har kommunen fått tre tilbydere på anbudet.

Tirsdag ettermiddag forteller Frode Gustavsen, byggforvalter for kultur- idrettsbygg i Tromsø kommune, at de har gått gjennom tallene og vil gjøre en evaluering av tilbudene i løpet av de neste dagene.

– Det som er viktig for oss er pris, fremdrift og kvalitet på arbeidet. Vi håper å ha en leverandør på plass i løpet av uka, sier han.

Ferdig i november

Det har lenge vært behov for renovering av bassengets gulv og vegger, og kommuneoverlege Trond Brattland har i over to år varslet Tromsø kommune om økt fare for drukning på grunn av ødelagt bassengbunn.

Gustavsen regner med at arbeidet med oppussingen vil være i rute dersom kommunen har en leverandør klar innen slutten av uken, og prosessene rundt blant annet klagebehandling ikke stikker kjepper i hjulene.

– Vi har antydet at vi skal være i mål med arbeidet i november, og vi tror vi skal klare å holde oss til det tidsforløpet. Vi satser på å nærme oss slutten av arbeidet når oktober er over, sier byggforvalteren for kultur- og idrettsbygg.

Om to uker

Han forteller videre at alternativene for renovering av karet enten blir å male bunnen og veggene av bassenget eller å bekle dem med en duk.

– Det er mest interessant for oss å legge duk i bunnen og langs veggene. Vi mener at vi får et tettere kar og samtidig vil skåne konstruksjonen på en bedre måte med bruk av duk. Men dette er en del av evalueringen som nå skal gjøres, sier Gustavsen.

– Hvis vi er heldige så er vi i gang med oppussingen om to uker, legger han til.