Natt til 1. juni 1983 ble Wiggo Pedersen og Anne Gro Grøthes bil stjålet fra en parkeringsplass i Kroken hvor de to bodde sammen med sin datter Maria. Bilen deres, en Ford Taunus, hadde vært i den lille familiens eie i bare tre måneder før den ble stjålet.

Les bybildet: Denne dama sørget for karbonader til hverdag og fest (iTromsø Pluss)

Tilfeldig gjenforening

Saken ble behørig anmeldt og paret gjennomførte en planlagt flytting til Bardufoss i løpet av juni måned. En måned etter tyveriet var de igjen i byen for å «ordne opp med forsikringsselskapet».

På vei ut til Hansjordnesbukta for å se på en ny bil, gikk de tilfeldigvis forbi en parkeringsplass i Otto Sverdrups gate. Der sto deres gamle bil! «Pent og pyntelig parkert».

– Jeg hadde helt avskrevet håpet om å se Taunusen igjen, sa Wiggo Pedersen til «Tromsøs» utsendte journalist, Knut Hansen.

Les bybildet: Slik endret sentrum seg da Storgata 25 åpnet

Snublet over saken

Grunnen til at vi var på stedet var at den samme parkeringsplassen ble benyttet av «Tromsøs» ansatte.

– Følgelig fikk vi førstehånds kjennskap til «oppdagelsen», uvitende som vi var om den stjålne bilen, bare sekunder etter, skriver vår heldige journalist.

Men like heldig som Bardufoss-familien som fant tilbake bilen sin var han ikke.

– Kjempeflaks! Nå kan vi dra på ferie med Taunusen, slik vi planla tidlig i vår, sa Pedersen.

Til alt hell var denne lykkedagen også første feriedag.

Les flere historier fra Tromsø by her!

Motorkyndig fotograf

Mens den nye bilen i Hansjordnesbukta forble usett fra familiens side, ringte de politiet og forsikringsselskapet. Den gamle bilnøkkelen hadde de fremdeles og da de åpnet bildøra innså de at det ikke ville være så enkelt å få start på bilen. Tenningslåsen var knust og bensintanken tom.

– Men når nøden er størst, er hjelpen nærmest. I mangel av starteksperter, steppet vår motorkyndige og fingernemme fotograf inn, og startet Taunusen, rapporterer vår journalist fra stedet.

Så hvor bilen hadde vært i mellomtiden var vanskelig å si, men man kommer seg vel ikke langt med en halv tank bensin? Som om ikke familien hadde hatt nok flaks, viste det seg også at bilstereoen og andre «lett omsettelige gjenstander» i bilen ikke hadde blitt rørt.

Så da kunne de lytte til Postens sommerkassett på hele bilferien! På menyen i 1983 sto Harald Heide Steen jrs «Sylfest Strutle på reisefot». Alt lå til rette for en god sommer med så mye flaks.