STRANDTORGET: På tre dager løste rundt 750 personer billett til Tromsø Retrofestival. Det er mindre enn det arrangøren hadde på enkeltkonsertene så sent som i fjor. Blant annet var det tusen personer som opplevde Hillbillies på scenen.

Les også: Sjekk hvem som er på Retrofestivalen.

Stygge tall

– Etter fjorårets festival, tok vi grep. Antall konsertkvelder ble redusert fra fire til tre. Deretter ble kostnadene halvert. Men det hjelper lite når to av tre billetter ikke ble solgt i år, sier John Werner Larsen.

I formiddag har han sittet i styremøte for å oppsummere forrige helgs arrangement. Og konklusjonen er klar: Festivalen får et underskudd på 300.000-500.000 kroner.

Les også: Retrofestivalen ga Jørn Hoel lysten til å spille med band igjen.

Artistvalget

– Når jeg ikke kan være helt nøyaktig, skyldes det at flere utgifter ennå ikke er klare. Samtidig skal jeg være så ærlig at jeg innrømmer at vi i år har spart oss til fant. Det skyldes ikke minst valget av artister. Ravi var lite interessent for tromsøpublikummet, mens Jørn og C. Doffen gikk sånn passe bra, sier Larsen.

Les også: Jørn og Ravi i ølteltet på årets Retrofestival.

Klarer å betale

Han understreker at selskapet klarer å gjøre opp for seg. Alle leverandører skal få sitt.

– Underskuddet i retrofestivalen kom litt overraskende. Det som gjør det ekstra ille, er at det kom på toppen av tapet etter bluesfestivalen på Driv tidligere i år. Der ble tallene ikke like røde som i ølteltet, men i sum utgjør det et betydelig beløp.

Jakter artister

John Werner Larsen sier at han veldig snart skal starte artistjakten for neste års festival:

– Vi må få tilbake den gode stemningen i ølteltet – når publikum synger med og danser på bordene. Oppskriften på det har vi. Derfor skal vi få tilbake den elektriske stemningen fortest mulig, sier festivaleieren.

TELTET: Folkelivet på årets festival, med Ingvar Olsen på scenen i bakgrunnen. Foto: Ingrid Blåsmo Aronsen