TINGRETTEN: Onsdag startet rettssaken mot den 22 år gamle mannen som i Nord-Troms tingrett står tiltalt for voldtekt av en 21 år gammel kvinne i slutten av oktober i fjor. Under hovedforhandlingen kom det fram at saken mot 22-åringen i første instans ble henlagt av politiet.

Les også: Tinder-møte skal ha endt i voldtekt.

– Det var både godt og vondt på en gang. Jeg var lettet fordi det var over, og samtidig er det jo det man forventer skal skje. Det er det statistikken sier kommer til å skje, forteller den fornærmede under bistandsadvokat Annichen Rye-Holmboes utspørring av kvinnen.

- Skuffende

Ifølge kvinnen var det likevel vanskelig og skuffende da hun følte hun hadde gjort alt rett.

Voldtekten skal ha funnet sted natt til søndag 1. november. Politiet ble kontaktet og det ble avtalt at hun – av hensyn til tidsperspektivet – burde oppsøke Legevakten for å få utført en voldtektsundersøkelse. Dette ble gjort. Tirsdag 3. november var hun inne til avhør hos politiet.

– Det var utrolig sårt å ikke føle seg hørt. Jeg hadde forholdt meg klinisk til det hele, og forsøkt å ikke la det gå inn over meg, men hendelsen var nok ei større belastning enn jeg hadde lyst å innrømme overfor meg selv, medga kvinnen i retten.

Oppfølging

I ettertid har den fornærmede fått oppfølgning fra voldtektsmottaket i Tromsø.

– Det har vært veldig bra. Jeg takket først nei til tilbudet om psykolog fordi jeg ikke ville la det gå innover meg, men da saken ble henlagt ringte de meg igjen og vi ble enige om at jeg skulle få noen å snakke med. Jeg slet veldig med stress, eller det psykologen min kalte indre uro. Jeg klarte ikke å fokusere og konsentrere meg, og det gikk utover studiene mine, forteller den fornærmede.