Mannen som i Nord-Troms tingrett står tiltalt for å ha tiltvunget seg seksuell omgang med en 21 år gammel kvinne, benekter at det dreier seg om en voldtekt.

– Hun sa aldri nei, og jeg var aldri brutal eller truende mot henne. Jeg har ikke overskredet et nei, sa tiltalte under aktor Torstein Lindquisters utspørring.

Hevder det var frivillig

I retten forklarte mannen at de to kom hjem fra byen, la seg, kysset og at kvinnen utførte oralsex på ham. Deretter skal han ha gjennomført et samleie med kvinnen, men ifølge tiltalte stoppet hun ham fordi hun hevdet å være sår nedentil.

Den tiltalte hevder at han da trakk seg umiddelbart ut og la seg ved siden av 21-åringen.

– Visste ikke

Litt senere skal han ha blitt vekket av en av fornærmedes venninner, som fortalte at kvinnen var redd og at han måtte dra. Han forlot da stedet i taxi uten å tenke noe mer over det som hadde skjedd.

– Jeg trodde hun ville sove alene eller våkne alene dagen derpå. Det har jeg erfart før, sa 22-åringen.

Sjokket var derfor stort da politiet drøyt tre måneder senere kalte mannen inn til avhør.

– Jeg ante ingenting, sa han i tingretten.

Ble kalt et dyr

I en tekstmelding fra en av tiltaltes kamerater fremkommer det imidlertid at han ble oppfordret til å komme tilbake til hotellet fordi det var dårlig stemning der. Kameraten var da sammen med en av venninnene til den fornærmede kvinnen, som var blitt ringt opp av fornærmede. 21-åringen var da på gråten og fortalte at hun var redd og at den tiltalte oppførte seg skummelt.

Som svar sendte den tiltalte en melding der han uttrykte at han har litt av ei fortelling til kompisen. Han kaller også den fornærmede kvinnen for «et dyr».

Overfor retten forklarte han at de to hadde truffet hverandre gjennom den populære appen Tinder, men at det første møtet ikke gikk helt som planlagt.

– Vi hadde nok begge høye forventninger til hverandre, og de ble kanskje ikke innfridd. Det tror jeg gikk begge veier, sa den tiltalte 22-åringen i retten.