Det var natt til 1. november i fjor at den tiltalte mannen (22) skal ha skaffet seg seksuell omgang med den fornærmede kvinnen (21) ved bruk av makt og tvang. Ifølge kvinnen protesterte hun både muntlig og fysisk ved å dytte tiltalte vekk, sparke og vri seg unna. Likevel skal tiltalte ha presset bena hennes fra hverandre og utført samleie.

Den fornærmede kvinnen forklarte i retten at de to hadde kommet i kontakt med hverandre to måneder tidligere gjennom datingappen Tinder, etter at tiltalte – som ikke bor i Tromsø – hadde vært på besøk her. De to snakket sammen daglig fram til mannen igjen skulle besøke Tromsø i slutten av oktober. De avtalte da å møtes på en fest hjemme hos fornærmede.

Var enige om sex

Ifølge kvinnen kom den tiltalte hjem til henne i 21.00-tiden på kvelden sammen med to kamerater. De dro så på byen, hvor de skilte lag, men møttes igjen på halloweenfest på et av byens utesteder. Derfra gikk turen hjem til kvinnen igjen sammen med ei venninne av den fornærmede. Venninnen la seg imidlertid og de to ble værende alene på 21-åringens rom i studentkollektivet hun bodde i.

– Vi hadde blitt enige om at jeg kunne utføre oralsex på ham, men ikke noe mer. Der gikk grensen min, forklarte kvinnen i retten.

Da kvinnen sa at hun ikke orket mer og la seg under dyna for å sove, skal imidlertid mannen – ifølge fornærmede – ha revet av henne trusa og tiltvunget seg samleie.

Ikke et mørketall

Kvinnen skal ikke ha vært beruset da hendelsen fant sted, men ifølge kvinnen hadde derimot tiltalte drukket tett og hevdet ”å ha syv i promille.”

Under sin forklaring opplyste 21-åringen at hun der og da ikke innså hva som hadde skjedd, men hun skal på et tidspunkt ha sagt til mannen at det han gjorde ikke var lov. Mannen skal da ha svart: ”Gå bare til politiet og anmeld voldtekten, da.”.

– Det var da det sank inn. Det sank inn sakte – det ble mer ukomfortabelt å ligge der og jeg måtte komme meg bort, forteller kvinnen.

Hun skal derfor ha forlatt soverommet, fått liv i venninnen som lå og sov - og hun fikk mannen ut av huset. Den fornærmede fortalte deretter om hendelsen og ble overtalt av venninnen til å kontakte politiet.

- Jeg ville ikke være et mørketall, fortalte hun.

Høy straff

Den tiltalte 22-åringen erkjente ikke straffeskyld da straffesaken mot ham startet onsdag. Mannen skal forklare seg for Nord-Troms tingrett i løpet av onsdagen.

Det er kalt inn flere vitner til straffesaken. Retten vil også få fremvist en rekke tekstmeldinger og samtalelogger fra sosiale medier.

Mannen risikerer mellom tre og femten år i fengsel