En mann i 20-årene, som har tilhørighet til Tromsø, har siden i vår vært siktet for overgrep mot flere mindreårige. Ifølge politiet dreier det seg om et tosifret antall fornærmede, både gutter og jenter.

LES BAKGRUNNEN: Mann siktet for overgrep mot flere mindreårige

Nye forhold

– Det er en omfattende etterforskning som vi jobber med et nødvendig antall ressurser for å avdekke nye forhold og få fortløpende gjennomført etterforskningsskritt, sier stasjonssjef Morten Pettersen til iTromsø.

– Vi jobber med analyse, vitneavhør og avhør av fornærmede. Det er nok en viss sjanse for at det dukker opp nye fornærmede, sier han.

Tilrettelagte avhør

Et konkret antall fornærmede og hvor i landet de hører til, ønsker ikke Pettersen å kommentere av hensyn til etterforskning. Men han forteller at de gjennomfører tilrettelagte avhør. Dette gjennomføres i saker hvor barn og særlig sårbare vitner avhøres i saker om seksuallovbrudd.

– Vi må nok ut av Tromsø for å ta avhør, men jeg kan ikke gå ut i detalj for hvor de befinner seg, sier Pettersen.

Pettersen ønsker ikke å informere om hva siktelsen mot mannen inneholder, men ifølge Nordlys omfatter den seksuelt krenkende eller uanstendig adferd på internett. Ifølge NRK er mannen også siktet for seksuell omgang med barn under 16 år.

Hvordan mannen skal ha gått fram på nett, er heller ikke noe Pettersen vil gå ut med.

– Vi er fortsatt i en fase hvor det gjenstår mye etterforskning, og av hensyn til det er det vanskelig å gå ut med hvordan det har foregått. Vi ønsker ikke å påvirke vitner og fornærmede før vi har fått avhørt dem, sier han.

Data

Pettersen forteller at det er gjort flere beslag i saken, men hva politiet sitter på av informasjon vil han ikke kommentere.

– Vi jobber nå med å gå gjennom datamateriale som er beslaglagt. Å gå i detalj på hva som er beslaglagt kan vi ikke gjøre nå, men blant annet den siktedes datamaskin er gjenstand for undersøkelser, sier han.