– Han er mer enn bare en død person. Han er min lillebror. Derfor vil vi fortelle litt om hans historie, sier Aydroos bror, Abbos Omar Farah (28).

Tirsdag inviterte familien til et møte med pressen i deres hjem i Balsfjordgata. Til stede var to av brødrene Abbos Omar Farah og Mustafa Omar Farah (32), samt den avdødes søskenbarn Abdi Farah (25) og venn av familien Ahmed Aadan Warsame.

– Aktiv og glad person

Brødrene forteller at Aydroos Omar Farah kom til Norge fra Somalia en iskald desemberkveld i 2001. Han har gått på barneskole, ungdomsskole og videregående skole i Norge. Siden det har han blant annet jobbet på 7-eleven og har den siste tiden arbeidet som taxisjåfør i Tromsø.

– Han var en aktiv og glad person. Han var interessert i fotball og trente på treningssenter. Han ville det beste for folk rundt seg, sier storebroren Abbos.

Artikkelen fortsetter under bildet

VIL FORTELLE HISTORIEN: Abbos Omar Farah (t.h) skulle egentlig treffe sin bror, Aydroos Omar Farah (24), lørdag. Slik ble det aldri. Nå har søskenflokken en bror for lite. På bildet ser du Mustafa Omar Farah (t.v.) og Abdi Farah.

Ifølge brødrene jobbet han mye. I de få helgene han fikk fri, prioriterte han tid med familien.

– Han prøvde å få tid til alle. Han var på en måte «limet» i familien. Han fikk samlet alle, sier Abbos.

Skulle treffe broren på lørdag

Og helgen som var, var nettopp en slik helg. Han hadde tatt seg fri, og skulle etter planen treffe Abbos på lørdagen. Slik ble det aldri.

– Jeg møtte ham hos mamma litt over klokken 16.00 på fredag. Han og en kompis bestemte seg for å dra på byen rundt midnatt. Jeg var for sliten og bestemte meg for å dra hjem, men vi avtalte å treffes på lørdag for å ta en kaffe og kanskje se fotball, forklarer han.

Ifølge brødrene ble Aydroos sist sett 03.00 natt til lørdag av vennen som gikk med ham på byen. De forteller at han hadde tatt noen øl, men han drakk seg aldri full. Han skal også ha kjent turen hjem godt.

– Jeg husker veldig lite av hva som skjedde lørdag morgen. Mamma ringte og sa at broren min var død. Alt ble knust, sier Abbos.

– Ikke snakk om selvmord

Brødrene forteller at det har oppstått det de beskriver som «et dårlig rykte» i byen etter dødsfallet. De beskriver at flere har en oppfatning om at Aydroos fikk avslag på en asylsøknad, og dermed valgte å ta sitt eget liv. Dette er noe familien avkrefter.

– Vi tror ikke, vi vet at det ikke er snakk om selvmord. Han hadde ingen psykiske problemer, sier Mustafa Omar Farah.

– Om han så hadde fått avslag på asylsøknaden, så hadde det ikke vært grunn for at han skulle tatt selvmord, påpeker Abbos.

I ettertid av dødsfallet sitter familien med mange ubesvarte spørsmål, som de opplever er vanskelig å få svar på hos politiet.

– Vi har hørt at det var en krangel på utestedet han var på, men politiet har ikke spurt hvem han var sammen med der, hevder Mustafa.

Kontakt med politiet

Ifølge dem selv har de ved flere anledninger kontaktet politiet for å gi dem informasjonen de sitter på.

– Politiet har funnet lommebok, nøkler og annet han hadde med seg, men mobilen mangler. Vi har sett at Viber-kontoen hans har vært pålogget mandag klokken 11.28. Det er mystisk, forteller Abbos.

– Når vi har kontaktet politiet, så kommer vi ikke gjennom. Jeg har ringt og vært på politistasjonen. Jeg syns det er merkelig. Vi får bare flere og flere spørsmål, sier Abbos.

– Jeg har forståelse for at ting kan ta tid, og jeg har respekt for politiet, legger han til.

– Politiet ga beskjed om at de skulle holde oss oppdatert, men per i dag føler vi ikke det. Vi har så mange spørsmål, men vi får ikke svar, sier Abdi Farah.