Høyres Erlend Bøe, Venstre og Frp stemte for å gi salongen skjenkebevilling, mens flertallet til Rødt, SV og Ap samt Høyres Anna Amdal Fyhn avviste søknaden. Bøe er ikke imponert over formannskapets beslutning.

Bowling-pils

– Her gir vi skjenkebevilling til bowlinghaller hvor man kan ta seg en øl og kose seg mens man bowler. Da ser jeg ikke problem med et glass vin når du klipper håret. Dette burde være helt uproblematisk. Jeg mener det er feil av administrasjonen å innstille på å avslå søknaden, og av formannskapet å avslå den, sier han.

– Ikke fyll

Bøe etterlyser nytenkning blant politikerne.

– Her er det en gründer som vil utvide sitt konsept, og da burde vi som politikere tilpasse oss, og legge til rette for nyskapning. Det er allerede stramme rammer rundt skjenkebevillingene. Dette er ikke snakk om en nattklubb hvor man kan klippe håret sitt. Jeg synes det er en kul idé med pils og hårklipp. De gjør det andre steder i Norge, så hvorfor ikke i Tromsø, spør Bøe.

– Nok alkohol i samfunnet

Ingrid Marie Kielland (SV) argumenterer mot forslaget.

– Vi gir kun skjenkebevilling til plasser man kan spise eller drikke. I dag er det sånn at man blir eksponert for mange alkoholtilbud det kan være vanskelig for enkelte å respondere på. Derfor er vi imot dette forslaget sier Kielland i debatten.

Også varaordfører Jarle Aarbakke (Ap) er mot forslaget.

– Vi stemte mot forslaget, og det er i tråd med retningslinjene som er vedtatt av kommunestyret. Skal man åpne for det må man forandre vedtektene. Åpner vi for alkoholservering her så må vi gjøre det for mange andre også. Det er allerede nok alkoholtilbud i samfunnet, mener Aarbakke.

SERVERING: Sandra Furuhovde søkte kommunen om å få servere vin fra baren/resepsjonen i hennes nye frisørsalong. Foto: Trond Tomassen