12.–13. november skal Gave- og Handelsmessa arrangeres i Fløyahallen i Tromsø. Det er Sørreisa-bosatte Kim Hauglid som står bak messe-konseptet, som tidligere i år ble arrangert for aller første gang på Finnsnes.

– Det var i slutten av 2014 jeg begynte å tenke på å arrangere en egen messe, og jeg ønsket at det skulle være en messe som ikke var bundet til et fast sted eller tidspunkt, sier Hauglid.

– Mange messer arrangeres på faste steder, men jeg ville at denne messa skulle rullere, forklarer han.

Julepreg

Messa i Tromsø vil, naturlig nok tidspunktet tatt i betraktning, få et julepreg.

– Allerede da jeg arrangerte den første messa på Finnsnes i mai, hadde jeg Tromsø i tankene som messested. Datoen er satt til midten av november, og da er det mange som lengter til advent. Derfor blir det juletema på messa, forteller han og legger til:

– Men det betyr ikke at alle utstillerne må tilby julevarer. Alle er velkomne, sier han.

Halvveis booket

Per nå er over halvparten av de rundt 110–115 standplassene i Fløyahallen booket av ulike produsenter og leverandører fra Alta i nord til Bodø i sør.

To tredjedeler av hallen skal brukes som messeområde, mens en tredjedel skal benyttes til noe annet, muligens lekeområde for barna. Dét med mindre påmeldingspågangen blir så stor at Hauglid ser at han må utvide standområdet.

– Fløyahallen er 3.000 kvadratmeter, og jeg har planer om å fylle 2.000 av disse med utstillere, sier han.

Lokalt

På messa ønsker Hauglid i hovedsak lokale og hjemmeproduserte varer, over importprodukter.

– Det er veldig mange private som lager håndverksarbeid, og dette er også varer som mange er ute etter. Også lokale bedrifter som lager ting er interessante. Både private og etablerte bedrifter er velkommen til å melde seg på, sier han.