Tidligere styreleder Lisbeth Samuelsson og tidligere daglig leder Johannes Fagerli møtte ikke til den første skiftesamlingen. Advokat Krane opplyste at han har fått ekslederne i tale, men at de ikke har bidratt til noe som opplyser saken.

Under etterforskning

– Jeg kan meddele retten om at både Fagerli og Samuelsson er under politietterforskning etter en razzia tidligere i sommer. Resultatet derfra er foreløpig ukjent for bostyret, sa Bjørn August Krane.

Politiadvokat Stine Melby Sørensen på sin side bekrefter at siktelsen står ved lag og at etterforskningen på ingen måte er over.

Alvorlig sak

– Politiet aksjonerte mot samboerparets felles bolig etter en begjæring fra skattemyndighetene. I razziaen ble Samuelsson og Fagerli pågrepet og satt i arrest. Selv om avhører er foretatt, er vi ikke ferdig. Blant annet avventer vi bobestyrers innberetning, sier Sørensen som betegner saken som alvorlig.

Millionkrav

Advokat Krane opplyste retten at de samlede kravene er oppe i 1.274.000. I tillegg har kemneren varslet at de har 222.000 kroner utestående – et beløp som gjelder manglende innbetaling av arbeidsgiveravgift.

I utgangspunktet var det et lønnskrav fra en polsk ansatt som førte til konkursen i Optimale Consult AS. Det er på knappe 400.000 kroner.

Ingen ansatte

– Jeg har hatt vanskeligheter med å få Johannes Fagerli i tale. Men han har etter hvert opplyst at selskapet ikke har hatt ansatte.

– Det står i sterk kontrast til det aktuelle lønnskravet som til slutt veltet selskapet, påpeker bobestyreren.

Han opplyste til retten at selskapet er tømt for alle verdier. Det skyldes tiltak fra Skatt Nord som tidligere i år sikret seg direkte innbetalinger fra to oppdragsgivere Optimale Consult AS hadde penger til gode hos. Totalt dreide det seg om drøye 310.000 kroner.

Ingen regnskap

Entreprenørselskapet har, ifølge bobestyreren, ikke levert regnskap for i fjor. Men i 2014 var omsetningen 5 millioner kroner og resultatet før skatt på 300.000 kroner. Imidlertid var egenkapitalen negativ med 438.000 kroner.

– Jeg kan opplyse at Johannes Fagerli er ilagt konkurskarantene i forbindelse med en tidligere prosess. Det er høyst sannsynlig årsaken til at samboeren inntil i sommer sto oppført som styreleder.

Vurderes på nytt

– Hva angår karantene og eventuelle straffeforfølging i denne omgangen, er det noe jeg kommer tilbake til. Her er etterforskningen ennå ikke avsluttet. Derfor ønsker jeg ikke å foregripe noe som helst, men vil ta stilling til dette senere, sier advokat Bjørn August Krane.

Ingen kommentar

iTromsø har kontaktet Fagerli som ikke ønsker å si noe som helst – verken om konkursen eller politiets etterforskning.

– Det er en oppgave for boet, mener den tidligere daglige lederen som eide samtlige aksjer i Optimale Consult AS.