Treningssenteret i Tromsdalen, som lokket med en helt unik tredemølleutsikt, skulle etter planene ha åpnet allerede i januar i år. Siden den gang har åpningen av Sky Fitness blitt utsatt, først på grunn av utsettelser fra entreprenørene og deretter har trafikkproblemer satt en stopper for senteret.

Les også: Aimeé (36) følte seg for tjukk til å trene. Nå har hun mistet 25 kilo (iTromsø Pluss)

Over et år

Eier og daglig leder for Sky Fitness i Tromsø, Mats Ola Martinsen, forteller til iTromsø at det nå ser mørkt ut for å få åpnet treningssenteret i det hele tatt i år.

– Vi jobber sakte, men sikkert med saken og prøver å finne en løsning. Det hele står fortsatt på at veivesenet ikke godkjenner dagens inn- og utkjørsel. Men vi skal åpne uansett, det er helt garantert, uansett hvor lang tid det tar.

Han hadde ikke forventet at saken skulle dra såpass ut i tid.

– Vi trodde det skulle ordne seg i løpet av høsten, men slik blir det ikke. Ifølge veivesenet blir ikke ny vei med nytt kryss klart før sensommeren 2017, forteller Martinsen.

Les også: Her er det billigst å svette i Tromsø

Vil åpne før

Treningssenteret har likevel ikke gitt opp kampen for å finne en løsning før den tid.

– Saken er at det er lov å kjøre inn og ut her, men veivesenet vil ikke gå god for økt aktivitet. Vi har engasjert ingeniører og trafikkplanleggere og jobber kontinuerlig med å få plass en midlertidig løsning med en dispensasjon fram til det nye krysset er på plass, sier Martinsen, og legger til at Sky Fitness har tilbudt seg å ta kostnadene ved tilrettelegging for en midlertidig godkjenning.

Les mer: Vegvesenet om saken: – Det er for trafikkfarlig

Kostbar affære

Martinsen legger ikke skjul på at den utsatte åpningen er en kostbar affære.

– Vi tenkte aldri tanken om at det ville bli et problem å kjøre inn og ut her. Vi fikk gode signaler fra kommunen, som så ga ballen videre til veivesenet. Alt sto klart for åpning og vi har gjort masse forberedelser, og det har gått mye penger til arkitektene og utarbeidelse av planer. Vi har selvfølgelig også investert i utstyr og en del har vi nå satt på lager, og det er jo høye beløp bare å lagre det, utdyper han.

Martinsen er helt klar på at de ikke skal gi opp.

– Nei, det skal vi ikke. Vi får daglig henvendelser om senteret, så det er veldig stor interesse for Sky Fitness i Tromsdalen. Vi skal åpne uansett, det er bare et spørsmål om tid.

Treningssenteret skal holde til i et 700 kvadratmeter stort lokale like ved brua, i Tromsøysundvegen 36.

MØLLE MED UTSIKT: I januar i år omtalte iTromsø treningsskjedens fastlandsplaner. Da lokket daglig leder Mats Ola Martinsen med byens beste utsikt fra tredemølla. Foto: Tom Benjaminsen
UTSATT ÅPNING: Sky Fitness i Tromsdalen skulle egentlig åpnet i januar i år. Nå ser det mørkt ut med åpning før på sensommeren neste år. Foto: Tom Benjaminsen