På kort tid har hotellkjeden og huseieren brukt et betydelig millionbeløp for å spare kostnader. De siste årene er energiforbruket kuttet med 25 prosent. Men også antall liter vann er redusert – faktisk med 29 prosent siden 2007.

Hele veien

John Nystuen har vært med på samtlige prosesser. Den siste betegner han som den mest omfattende og den som gir størst besparelse.

Administrerende direktør Dag Høybakk vil ikke konkretisere summen som er brukt. Det skyldes at selskapet er børsnotert.

– Men la meg si det slik: Når en gammel spot – og dem har vi fortsatt en del av – bruker 60 watt og en ny bare seks, er regnestykket enkelt. Totalt har hotellet 10.150 lyspunkt, presiserer Høybakk.

Moderne teknologi

– Det er tatt i bruk moderne teknologi i hele bygget. I tillegg er kurs- og konferansedelen utbedret og fremstår i dag som topp moderne.

– Og fordi våre ansatte er bærebjelken oppi alt dette, har vi også brukt noen millioner på deres garderobeareal. Det skaper trivsel samtidig som oppgraderingen skal være en påminnelse om at det er staben som skal sørge for at vi også er et miljøhotell i fortsettelsen.

Miljøvennlig

Og det var miljøvennlighet ledelsen tenkte da premien skulle plukkes ut. I tillegg til at en sykkel sparer miljøet, får staben – 125 i tallet – mosjon.

– Der er spesielt viktig, sier Dag Høybakk.

Han leder et av kjedens eldste hotell. Når det likevel vinner miljøprisen, er det et bevis på at ledelsen i Brussel også er villig til å investere i provinsen og ikke bare i de sentrale strøkene.

Mer jobb igjen

Dag Høybakk og resten av staben får liten tid til å hvile på laurbærene. Allerede neste år starter renoveringen av rommene på hele huset.

– Vi har 95.000 gjester innenfor dørene hvert år. Og stadig flere forlanger at vi er på topp miljømessig. I motsatt fall, går de til konkurrentene.