Pengebidragene har dryppet jevnt og trutt inn de siste årene fra ulike private stiftelser og Tromsø kommune.

Det siste bidraget kommet fra Olav Thon Stiftelsen i form av 200.000 kroner til etableringen av den betongstøpte skateparken på Kvaløya.

Les også: Primus motor bak skatepark kåret til årets ildsjel

Imponert giver

– Olav Thon Stiftelsen er glad for å støtte aktivitetstiltak og nye idrettsgreiner som Blåmann skatepark nå etablerer, og vi håper at tiltaket blir til glede for Kvaløya og gjerne hele Tromsø-området, heter det i begrunnelsen fra stiftelsen.

Det var direktør Aid Schei Lillegård for Thonhotellene i Tromsø som sto for pengeoverrekkelsen. Hun er imponert over hva ildsjelene på Kvaløya har fått til.

Les også: Gir 340.000 kr til skatepark

– Jeg er kjempeimponert over dugnadsinnsatsen og engasjementet. De skal jo også få opp benker og grillplass ved skateparken, og med de fjellkulissene rundt, blir det flott. Jeg gleder meg til å se det ferdige anlegget, sier Lillegård.

2,5 millioner kroner

Med den siste pengegaven har Blåmann skatepark klart å få inn over 1,8 millioner kroner i rene pengegaver. Totalbudsjettet er på 2,5 millioner kroner, inkludert dugnadsinnsatsen.

(Saken fortsetter under bildet)

TAR FORM: Ildsjel Odd-Børge Hansen konstaterer at Blåmann skatepark er i ferd med å ta form.

Skateerfaring

Arbeidet med skateparken startet i begynnelsen av september og skal være ferdig om et par uker. Den første betongen har allerede kommet på plass i formene. Det er arbeidere med solid erfaring som står for utforming og utførelse.

– I sommer laget vi Nord-Europas største skatepark i Stavanger. Vi er alle skatere som jobber her, sier Bjarne Tjøtta i Betongpark AS.

Sammen med to skatere fra England, en fra Wales og en fra Sverige jobber de med forskaling og utforming av de ulike «bakkene» som skateboarderne ruller, hopper og gjør triks i. Fra de første utkastene i 2011 til utformingen av parken som nå tar form, har det skjedd store endringer.

Les også: Skatepark på Ersfjordeidet realiseres

Fra asfalt til betong

– Det er dedikerte skatere som jobber her og de har gjort endringer på de opprinnelig planene ut ifra erfaringene fra andre skateparker de har bygd. Tegningene kan se ut som en skatepark, men faren er at det ikke fungerer i praksis, sier Odd-Børge Hansen, ildsjel for Blåmann skatepark.

Underlaget er også svært viktig. Først skulle det være asfalt og granitt, men nå blir det betong i hele skateparken. Det skal gi mye bedre fart på skateboardene og bedre skateopplevelse for brukerne.

– Det gir en helt annen skatefølelse med betong og vi får et mye bedre anlegg, sier Hansen.