Selnes har planlagt rekordforsøket i månedsvis, og lørdag klokken 12 hopper han i havet.

– Der har jeg tenkt å forbli en stund. Minst 15 timer, men målet er å komme til overflaten ved kirketider på søndag, sier Selnes. Den nåværende rekordholderen i verdens lengste kaldtvannsdykk heter Daniel Sammut. Han gjennomførte et 13 timer og 42 minutter langt dykk på Malta i fjor, men over helgen håper Selnes å ha tatt fra ham verdensrekordtittelen.

– Det har krevd mye planlegging. Jeg må ha hjelp fra flere dykkere som kan være sammen med meg på skift, i tillegg til at jeg trenger hjelp på land, og samtidig må to personer bevitne det hele. Totalt er det rundt 20 personer i sving, forteller Selnes.

Artikkelen fortsetter under bildet

VIL TA REKORD: Nils-Roar Selnes (48) er klar for å ta ny verdensrekord. Med seg ned i sjøen har han en Open Rov – et kamera som skal filme han hele tiden. – Hvis alt går som planlagt skal vi få koblet den opp mot internett slik at folk kan følge med underveis, sier Selnes.

Har med seg romaskin

Selnes går i sjøen fra Torghuken, og med seg har han blant annet solbærsaft og en romaskin.

– Jeg har med meg romaskinen for å opprettholde muskelaktiviteten, og holde varmen. Det blir vel noen timer på den maskinen, så det blir sikkert siste gang jeg bruker en slik, sier Selnes og ler.

Solbærsaften fyller han i en slags intravenøs pose med en slange som går rett inn i masken hans.

– Hva gjør du hvis du må på do?

– Jeg faster gjennom hele fredagen for å unngå å måtte på do, og før og under dykket er jeg på flytende diett bestående av solbærsaft. Jeg har med meg et uridom for å kunne tisse gjennom drakten, og jeg håper at det bare skal være det jeg er nødt til å gjøre. Men det er klart: må jeg bæsje etter 12 timer, så får jeg bare gjøre det i drakten!

Artikkelen fortsetter under bildet

MÅL: Nils-Roar Selnes håper å være under vann i minst 15 timer.

Selvsikker

– Det må jo bli dørgende kjedelig å sitte på havbunnen ved Torghuken i time etter time?

– Jeg skal bruke en helmaske, slik at jeg kan kommunisere med folk på land, og så har jeg jo romaskin. Når jeg blir lei av den, får jeg lese litt Donald eller prøve å sove litt.

– Kan du sove under vann?!

– Ja, så lenge jeg har noen sammen med meg, så kan jeg prøve å få meg litt søvn. Det blir jo mørkt under vann også, så jeg satser på å bli trøtt nok til å kunne ta meg en lur eller to.

Selnes er spent på hvordan rekordforsøket kommer til å gå, men at han setter ny verdensrekord, er han ganske sikker på.

– Jeg er så «cocky» at jeg er helt sikker på at dette går veien, sier han og ler.