– Det er med enorm glede, ydmykhet og takknemlighet jeg takker nominasjonsmøte for tilliten på 1. plass, sier Borch til iTromsø.

Borch fikk førsteplassen på lista til Troms Sp før stortingsvalget neste år. Det ble besluttet på lørdagens nominasjonsmøte som ble holdt i Målselv Nominasjonskomiteen i Troms Senterparti offentliggjorde lista over kandidater i august, hvor Borch tronet øverst sammen med Ivar B. Presbakmo. Etter det iTromsø kjenner til, ble votering mellom de to kandidatene 28 stemmer til Borch, mens Prestbakmo fikk 13. 2. plass ble gikk til Svein Oddvar Leiros og 3. plass ble Karin Eriksen.

Totalt var det 41 stemmeberettigede.

– Motivasjonen er tilbake

Det er tre år siden Sandra Borch trakk seg fra den nasjonale politikken, og gikk av som leder av Senterungdommen, Senterpartiets ungdomsorganisasjon. I dag er Borch som gruppeleder i Tromsø Sp.

– Jeg har tenkt mye gjennom dette da nominasjonskomiteen ga beskjed om at de ønsket at jeg sto på lista. Jeg kom fram til at motivasjonen og engasjementet er tilbake. Det er grunnlaget for at jeg stiller. I tillegg er det en del politiske vedtak som er gjort av dagens regjering som styrke motivasjonen, sier hun til iTRomsø.

Ønsker å være en sterk stemme fra nord

I dag har ikke Sp noen kandidater fra Troms på Stortinget. Dette er noe Borch nå ønsker å få endret ved neste valg.

– Det er behov for Senterpartiet på Stortinget. Det ser vi i form av kommunereformen, hvor regjeringen kjører prosesser med å tvinge kommuner til å slå seg sammen, sier hun.

– Jeg ønsker å være en sterk stemme fra Nord-Norge. Jeg er helt innforstått at det er innbyggerne i Troms som har valgt meg, og det er dem vi skal jobbe for.

Klar

I tillegg til kommunereformen trekker hun også fram andre saker hun vil kjempe for.

– I langtidsplanen for forsvaret, så ser vi at det meste flyttes sørover. Sp vil beholde forsvarsevnen i nord. Det er disse sakene som er vinden for tiden, men det er selvfølgelig andre saker som jeg også vil kjempe for. Vi ser at Nord-Norge er i økonomisk vekst. Nord-Norge bør få mer igjen ut fra verdiskapningen. Arbeidsplasser må ikke flyttes fra Tromsø til Oslo, men til Nord-Norge, Tromsø og i distriktene, sier hun.

– Jeg er veldig glad for å bli valgt, og er klar for å ta fatt i jobben, legger hun til.