Matre har alltid hatt en drøm om å starte kafé, og da hun kom over en annonse for Wheelys café i mai 2015 slo hun til.

– Da jeg så annonsen, så tenkte jeg at jeg måtte bare prøve. Jeg kjøpte sykkelen i mai, men fikk den ikke før i januar året etter, sier Matre.

Kaffe i Telegrafbukta

Siden den gang har hun ved flere anledninger stått og servert kaffetørste i Telegrafbukta. Hun har også tatt med seg sykkelkafeen i sentrum og på sykkelfestivalen på Charlottenlund.

Selv er hun i full jobb i kommunen og har drevet sykkelkafeen på fritiden.

– Jeg har store barn og har tid til å gjøre litt annet. Jeg er glad i kaffe, og det er gøy å være ute på sykkelen. Samtidig er jeg veldig glad i å treffe forskjellige mennesker, sier hun.

Serveringen fra sykkelen har til nå vært enkel, med blant annet kaffe og cookies. Nå er det derimot klart at Wheelys café Tromsø skal ha popup-kafé og restaurant på arrangementet «en penere bruktbørs» på Veita.

– Å kalle det restaurant er kanskje å ta litt hardt i, men vi skal servere kaffe, kake, suppe og litt forskjellig snacks, sier hun.

– I Bukta har jeg ikke tilgang til strøm, så det blir litt mer avansert enn det. Foreløpig er ikke alt klart for hvordan det blir.

Flere ansatte

Det er ikke tvil om at det er utfordrende å skulle drive en utendørs sykkelkafé året rundt i Tromsø. Derfor ser Matre på muligheten for å drive kafeen innendørs i vinter.

– Det er aktuelt å være med på forskjellige aktiviteter på Veita i vinter. Jeg syns også det er veldig interessant med gründer-virksomhetene som skal inn i tredje etasje på kjøpesenteret. Kanskje jeg kan få en plass der, sier hun.

– Jeg må se litt hvordan bedriften går i kombinasjon med jobben. Derfor vil jeg også se på muligheten for å ansette noen. Jeg har alltid tenkt at det hadde vært gøy drive kafeen også på vinterstid, og ikke pakke den bort og lagre den i ni måneder, sier hun.

Prosjektleder for Veitasenteret, May-Tordis Simonsen, er godt fornøyd med å få Matre med på laget.

– Vi er veldig glad for å få henne med. Grunnen til at vi har startet samarbeidet er fordi hun «matcher» konseptet og verdiene vi har lagt til grunn. Hun skal være med på flere arrangementer utover høsten, sier Simonsen.