1. mars ble det klart at ny adkomsten til Tromsø havn i Breivika fra E8 skulle inkluderes i Nasjonal Transportplan (NTP) for perioden 2018-2029.

Likevel får denne foreslåtte gigantsatsningen ingen penger i statsbudsjettet.

Arbeiderpartiets Ragni Løkholm Ramberg reagerer på prioriteringen.

– Først og fremst må jeg rose regjeringen for å gjøre mye bra for Nord-Norge i statsbudsjettet, sånn som å sette av midler til universitetsmuseet. Men jeg er opptatt av samferdsel, og da hjelper det ikke å øke rammene nasjonalt om de kutter i lokale prosjekter.

– De har tatt ut adkomsten til Tromsø havn i Breivika av statsbudsjettet, som er en av de verste flaskehalsene i nord. Næringslivet har sagt at de taper seks hundre millioner i året på at infrastrukturen ikke blir utbedret. Jeg hadde tatt det for gitt at det kom med i statsbudsjettet. Samtidig synes jeg også det er spesielt at de nå trekker fram planleggingsmidler til E8 i statsbudsjettet, når det ikke ligger ei ny krone der. Men jeg håper vi kan ta det som et signal om at regjeringen mener E8 er viktig, og at vi kan se at de prioriterer å ta den inn i neste NTP, sier Ramberg.

LES OGSÅ FRA TIDLIGERE I ÅR: Bra at Breivika-adkomst er prioritert

Les mer om statsbudsjettet:

Nå sikres oppstarten av nytt Tromsø-museum

Smører budsjettet med 225 oljemilliarder

– Urimelig

Gudmundsen og Sandberg mener de har prioritert etter beste evne.

– Det er urimelig å påpeke at det ikke er nye midler i E8, for vi jobber fortsatt etter de rødgrønnes NTP, som vi for øvrig har overoppfylt. Nå jobbes det for å ferdigstille reguleringsplanen til E8 til våren, slik at det blir enkelt å prioritere E8 når vi skal legge fram vår egen NTP, sier Gudmundsen.

Sandberg mener det ikke er noen skandale at det ikke er lagt inn midler til infrastruktur i Breivika.

– Man er nødt til å prioritere, og i denne omgangen er det mange andre veiprosjekter i Nord-Norge som har fått finansiering, samt at vi har ferdigfinansiert allerede igangsatte prosjekter i Troms, sier Sandberg.

Les mer om statsbudsjettet:

- Regjeringen har en klar plan om å legge E8 inn i NTP

Her er de viktigste budsjettforslagene for Troms

Mer studiestøtte til studenter

Gir to millioner til kulturell vekst i Nord-Norge

RIS OG ROS: Ragni Løkholm Ramberg (Ap) roser regjeringa for midler til universitetsmuseet, men savner samferdselsmidler til Tromsø. Foto: Ronald Johansen / iTromsø