I tillegg til å være frikjøp som formannskapsmedlem, er Svardal Bøe også generalsekretær i Unge Høyre, en jobb med arbeidssted i Oslo.

– Grunnen til mitt høye forfall er at jeg er i en vanskelig jobbsituasjon, og pendler mellom Oslo og Tromsø. Men jeg har meldt ifra om at jeg slutter i jobben i Oslo i januar, for å kun fokusere utelukkende på politikken i Tromsø. Det er for krevende å kombinere jobben som generalsekretær med gruppeledervervet og formannskapet, og det håper jeg at jeg får forståelse for.

– Frekk sammenligning

– Jeg har vært helt ærlig på til både partigruppa og Høyre om at det blir et tøft halvår før fram til åremålet i Oslo-jobben er over, sier Bøe.

Han forteller at han ble tatt på senga av hvor mye arbeid formannskapet kom til å innebære.

– Den nye modellen, med så mye møter kom brått på. Jeg er folkevalg og tar på meg det ansvaret, men håper på forståelse for at det er litt krevende med full jobb i Oslo, og en plass i formannskapet. Av og til er det fysisk vanskelig å være til stede begge plasser.

– Høyre har jo nettopp innført en fraværsgrense på 10 prosent i den videregående skolen. Er det ikke da litt betenkelig at du selv har 40 prosent fravær fra formannskapet?

– Det synes jeg er en frekk sammenligning. Dette er noe helt annet enn å gå på skole. Jeg er ferdig på skolen og er i arbeid. Men så har jeg blitt kastet ut i en vanskelig jobbsituasjon, og har vært tilpasningsdyktig. Når jeg ikke har vært til stede, så har jeg hatt god dialog med Høyres gruppe.

– Ikke ideelt

– Hva tenker du om at du hever full lønn fra formannskapet, men har deltatt på litt over halvparten av møtene?

– Jeg mener det er for høye honorarer i det hele og store. Derfor har Høyre foreslått å senke honorarene til formannskapet, og vi blir å foreslå det igjen. Samtidig så innrømmer jeg gjerne at det er ikke er ideelt med en slik situasjon, og ideelt sett skulle jeg ikke hatt noe forfall, men av og til så blir det slik.