iTromsø skrev mandag om Høyres Erlend Svardal Bøe og Aps Jarle Aarbakke, som begge har droppet halvparten av møtene i formannskapet.

Jarle Heitmann (Ap) mener det er naturlig at varaordføreren har et høyt forfall for å representere kommune, men mener det høye fraværet til Bøe kan være en bevisst strategi fra Høyre.

– Høyre har en egeninteresse av at formannskapsmodellen ikke fungerer, og derfor saboterer de den nå bevisst. Da kan de bruke det som argument mot slutten av perioden for å innføre parlamentarismen igjen. Det holder ikke å si at godtgjørelsene er for høye når de selv vil innføre en politisk modell som er ti millioner kroner dyrere. Det er rent politisk spill, sier han.

Bøe blir forskrekket når han hører Heitmanns påstand om at han saboterer formannskapet.

– Det er en spinnvill påstand som man kun finner i en fantasiverden. Man kan kun hete Jarle Heitmann for å finne på en så grov påstand. Jeg slutter i jobben min for å tilpasse meg modellen, så jeg forsøker ikke å sabotere noe som helst. Jeg kan ikke hoppe med en gang Jarle Heitmann sier hopp. Ligger retorikken på det nivået, vet jeg ikke hva jeg skal si.