Mandag avslørte iTromsø at Erlend Svardal Bøe (H) og varaordfører Jarle Aarbakke (Ap) har droppet halvparten av de avholdte formannskapsmøtene. Nå ønsker Jarle Heitmann (Ap) og Ingrid Marie Kielland (SV) å endre godtgjøringsreglementet.

Aarbakkes forfall skyldes representasjon av kommunen, mens Bøes forfall skyldes hans jobb som generalsekretær i Unge Høyre.

Tillit

– Godtgjøringsreglementet i kommunen er basert på tillit. Vi har høy godtgjørelse, men da forventes det faktisk at folk deltar på formannskapsmøtene. Når Høyres gruppeleder har droppet såpass mange møter, har han brutt den tilliten formannskapet har gitt ham.

– Derfor ser vi oss nødt til å endre reglementet og fremmer nå et forslag på en fraværsgrense på 30 prosent. Hvis man har mer fravær enn det, vil personen få trekk i godtgjørelsen. Vi har allerede en lignende grense for kommunestyremedlemmer. Vi trodde ikke det var behov for det i formannskapet, men det er det visst, sier Heitmann.

Ingrid Marie Kielland er helt enig og utdyper:

– Mye blir gjort hvis politikerne i kommunen samles. Vi setter pris på innspillene til de andre gruppelederne, for vettet er ikke fordelt etter de politiske skillelinjene. Men formannskapsmodellen fungerer ikke om ikke de faste representantene møter.

Kielland forteller at SV er åpen for å gå i en dialog med Høyre om kutt i politikerhonorarene.

Bør søke permisjon

– Bør man ikke ha forståelse for at Bøe er i en vanskelig jobbsituasjon, og derfor ikke kan delta på alle møtene?

– Da kan han søke permisjon fra formannskapet, og så ville vi vist forståelse. Vi har derimot ikke forståelse for at han hever full godtgjørelse, men ikke deltar på møtene. Å jobbe for Unge Høyre skal ikke prioriteres ikke over formannskapet, slår Kielland kategorisk fast.

– En annen jobb er ikke en god nok begrunnelse for forfall. Alle vet at formannskapsmøtene er lovpålagt, og har man en annen jobb, prioriterer man formannskapet først, sier Heitmann.

– Varaordfører Jarle Aarbakke har også et høyt forfall i formannskapet. Burde han også rammes av fraværsgrensen?

– Sykdom eller representasjon for kommunen er gyldig forfall. En jobb i Oslo er ikke det. Det er ugyldig fravær, så enkelt er det.

– Innfør grense

Selv stemmer gjerne Bøe for forslaget om en fraværsgrense i formannskapet.

– Hvis de foreslår det, synes jeg det er helt greit, og jeg skal stemme for. Jeg synes allerede godtgjørelsene er for høye, og Høyre har konsekvent sagt at vi ønsker å senke dem.

Han synes derimot ingenting om å bli anklaget for å ha brutt formannskapets tillit.

– Det er helt feil. Jeg har møtt oftere enn Jarle Aarbakke. Hvis Ap og SV vil gjøre et politisk spill ut av dette, må de gjerne gjøre det. Enkelte har faktisk en sivil jobb, og da er det ikke bare å umiddelbart delta på alle formannskapsmøte med en gang modellen blir innført. Jeg har tatt konsekvensen av den nye modellen og slutter i jobben som generalsekretær i Unge Høyre i januar.

– Det er lett for dem å kritisere meg som har en jobb når de har innført høye honorarer til seg selv, sier Bøe.