For tre uker siden var turnforeningen forberedt på å sette spaden i jorda hvilken dag som helst, for å sette i gang arbeidet med ny turnhall som klubben har jobbet mot i nærmere tre tiår.

Men planene har møtt et alvorlig skjær i sjøen:

- Turnhallen slik den er planlagt i dag er omtrent tre meter lenger i sør-vest-enden enn det regulerte formålet gir plass til, opplyser avdelingsdirektør Bjarte Kristoffersen i Tromsø kommune til iTromsø.

Krisestemning

Det er en situasjon man har jobbet intenst med å finne en løsning på de siste ukene. Så langt uten å lykkes.

- Det er ingen mulighet for å endre formålsgrensen i plankartet gjennom en enkel, administrativ justering. Det kan søkes om dispensasjon fra den nylig vedtatte reguleringsplanen, men en eventuell innvilget dispensasjon kan i neste fase overprøves av fylkesmannen, forklarer Kristoffersen.

I turnforeningen legger man ikke skjul på at situasjonen oppfattes som kritisk.

- Vi er veldig frustrerte og oppfatter det som krise. Vi innkaller til krisemøte i kveld, sier turnforeningens ansvarlige for hallprosjektet, Bjørn Vileid, til iTromsø.

Uaktuelt å endre

Alternativet om å endre på størrelsen på turnhallen er utenkelig for turnforeningen.

- Da kan vi glemme spillemidler som vi har fått på drøyt 15 millioner kroner. Det er basert på planene vi har gjort. Vi kan glemme å avholde europamesterskap og lignende som vi har sagt at vi skal kunne gjøre. Vi klarer ikke å følge den planen i rammene som foreligger nå. Da må vi heller legge bort prosjektet og finne et annet egnet område, sier Bjørn Vileid.

Ulik oppfatning

Hvem som har skylden for den kjedelige situasjonen er partene uenige om.

- Det er gjort feil i forbindelse med utarbeidelse av reguleringsplankartet. Vi skulle fått tildelt tomt til prosjektet vårt og har ikke fått tildelt det, vi mener vi har sendt inn tilstrekkelig dokumentasjon, sier Vileid.

Kristoffersen mener på sin side at kommunen har sitt på det rene i den kjedelige saken.

- Det er ingen konflikt mellom turnforeningen og kommunen. Det ser ut som kommunen har tatt de merknadene som har kommet fra turnforeningen underveis til følge. Men vi er der vi er, konstaterer kommunetoppen.

Som også fortviler over situasjonen.

- Det er helt utrolig trist. Mye av dette er drevet frem på dugnad, og det brukt nesten ingenting på forprosjektering. Så oppstår denne leie denne situasjonenlike før prosjektet er byggeklart, sukker Bjarte Kristoffersen.