TROMSØ: Etter et krisemøte i Tromsø Turnforening i går, vil man søke kommunen om ekstra metere for å realisere den lenge planlagte turnhallen på Templarheimen.

– Vi har vedtatt at vi vil søke om dispensasjon. Den sender vi ut i løpet av helga. Da får vi se hva som er status, sier Bjørn Vileid - med hovedansvar for hallprosjektet i turnforeningen.

Skeptisk

Henrik Romsaas var i sin tid prosjektleder for Tromsømarka-prosjektet og jobber i dag som rådgiver for byutvikling innen park og vei. Han har en klar mening i denne saken.

– Dette er en sak som går på regulering, som vi ikke har noe med, understreker Romsaas - før han melder:

– Mitt ønske i saken er at turnhallen ikke stikker ytterligere ut i marka. For da er man nødt til å legge om skiløypa nok en plass, sier Romsaas.

– Skal vi legge lysløypa lenger vekk fra der den er i dag, må vi over en kolle. Da går vi over et område som vi ikke ønsker å gå over med lysløypa, fortsetter «Tromsømarkas far».

Håper på løsning

Han er på fritiden engasjert i Tromsø Skiklubb Langrenn som trener.

– I disse sakene forfekter jeg alltid kommunens syn, selv om de ikke alltid er sammenfallende med skiklubbens interesser. Men ofte er skiklubbens interesser sammenfallende med allmenheten, kommenterer Romsaas.

Han gir samtidig uttrykk for sympati med turnforeningens situasjon, og håper at man kommer til en god og gjennomførbar løsning.

– Mitt innspill har vært at man bør klare å dra den lengre østover i de nye planene. Det er fortsatt 12 meter til hensynsområdet for hovedvannledning. Mens det bare er seks meter til lysløypa.

– Man kan gjerne tenke at her flytter man bare noen få meter. Men det er ofte ikke så enkelt. Da man må igjen flytte videre på andre ting, legger Romsaas til.

Krever handling

Høyres idrettspolitiske talsmann i Tromsø, Tormod Ingebrigtsen, er derimot tydelig på sin støtte om at turnhallen må få dispensasjon til de nødvendige metrene.

– Jeg mener at her burde man finne en løsning sammen med fylkeskommunen og gjøre en administrativ justering av grensen, slik at ikke hele prosjektet blir satt på vent, sier Ingebrigtsen.

- Tromsø kommune er redd for å få innsigelser fra fylkesmannen. Jeg savner engasjement fra politikerne i fylket for å være med å rydde opp i det som har skjedd. Det er jo synd fordi dette har vært et prosjekt som det har vært bred tverrpolitisk støtte for, understreker Høyre-toppen.

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth har ikke besvart iTromsøs henvendelse i dag.

– Skal prøve alle veier

I turnforeningen deler man ikke synet om at en forskyvning av arealet til turnhall vil påvirke løypenettet.

– Skiløypa som går akkurat like utenfor hjørnet på turnhallen er egentlig stengt. Den havner rett ned i gropa for badeanlegget. Det er vedtatt at den skal legges om, hevder Vileid.

Om alternativet med å flytte hallen mer i retning østover slik Romsaas foreslår, sier Vileid:

– Vi har hatt mange diskusjoner i samarbeidsutvalget med Tromsøbadet om hvor disse anleggene kan tangere hverandre. Å flytte det lengre østover er «ville veier», slik vi oppfatter det nå. Men vi skal prøve alle veier. Det er ikke det.

KREVER LØSNING: Idrettspolitisk talsmann i Tromsø Høyre, Tormod Ingebrigtsen