TROMSØ: I sist uke kunne iTromsø avsløre at Tromsø turnforenings mangeårige arbeid mot ny hall på Templarheimen har møtt på kvist på siste oppløpsside.

Da gravemaskinene sto klar på Templarheimen, oppdaget man at tomten som er satt av til formålet er drøyt tre meter for kort i sørvest-enden for å passe med turnklubbens planer.

– Jeg er en født optimist. Jeg forholder meg til det vi har fått beskjed om. AS-et har utviklet et dokument som går til kommunen i dag (mandag). Jeg håper og tror at dette ikke vil forsinke oss så veldig mye, sier leder i Tromsø Turnforening, Katharina Torheim til iTromsø.

Åpner for enorm vekst

Den planlagte turnhallen på Templarheimen vil gi turnforeningen store muligheter for vekst. I dag har foreningen 800-900 medlemmer, og 400 på venteliste.

– Vi har et mål om at vi i løpet av et par år etter oppstart er mellom 1.200 og 1.500. Vi håper også på en del nye medlemmer utover de på venteliste, sier en offensiv klubbleder.

Og ikke nok med det. Klubben håper å kunne huse store, internasjonale mesterskap i sin planlagte storstue.

– Vi håper å kunne arrangere ting som nordeuropeisk mesterskap, som skal gå i Trondheim nå. Det vil ikke være mulig uten full størrelse på hallen vi planlegger nå, sier hun.

– Vil være katastrofalt

Bjarte Kristoffersen er avdelingsdirektør for næring, kultur og idrett i Tromsø kommune.

Han er kjent med at Tromsø turnforening kommer til å søke om dispensasjon for å bygge hallen 3,2 meter ekstra mot sørvest, utover gjeldende reguleringsplan.

Om dispensasjonen blir godkjent, er usikkert.

– Det kan jeg ikke uttale meg om. Jeg har ikke full oversikt over detaljene i saken og holder på å skaffe meg det, sier Kristoffersen til iTromsø.

– Turnforeningen har jobbet med en ny hall i nærmere 30 år og har 400 medlemmer på venteliste. Vil det ikke være synd om prosjektet skulle strande nå?

– Ja, det vil ikke bare være synd. Det vil være katastrofalt, svarer Kristoffersen.

– Er det politisk og administrativ vilje til å finne en løsning her?

– Jeg kan ikke svare på om det er politisk vilje, men administrativt er viljen stor. Vi holder som nevnt på med å skaffe oss oversikt, men man kan ikke omgå en regel i enkelttilfeller. Jeg håper inderlig på en løsning og at det ordner seg raskt, sier Kristoffersen.

«No bad feelings»

Sist uke gikk Henrik Romsaas, rådgiver i Tromsø kommune og tidligere prosjektleder for Tromsømarka-prosjektet, ut og advarte mot å flytte turnhallen de nødvendige 3,2 meterne inn mot marka.

– Å ta tre meter av denne stien som skal gå forbi får innvirkning på det han brenner for. Så «no bad feelings». Kommunen må inn og avgjøre. Så kan vi som forening påvirke på lik linje med det Henrik gjør, sier Katharina Torheim.

KOMMUNETOPP: Bjarte Kristoffersen sier det vil være «katastrofalt» om turnhallprosjektet skulle strande nå.Foto: Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø