Kommunestyrerepresentanten stilte spørsmål i tirsdagens formannsskapsmøte om stoda i saken.

- Der fikk jeg til min glede høre at det er vilje i administrasjonen til å få løst denne saken, og at vi vil få et skriftlig notat til behandling i formannsskapet neste uke, forteller Heitmann.

Tromsø Turnforening har nemlig søkt dispensasjon fra den nylig vedtatte arealplanen på Templarheimen, for å få bygge drøyt tre meter utover dagens avsatte område til turnhall.

- Tydelig politisk vilje

- Jeg vil være tydelig på at det er politisk vilje til å finne en løsning for turnhallen, understreker Jarle Heitmann.

- Hva synes du om at det ble satt av for liten tomt til prosjektet i utgangspunktet?

- De bygningskyndig melder at slike ting kan skje i store prosjekter. Det kan oppstå, det er i hvertfall ikke turnforeningens feil, og man må bare finne en løsning, svarer Ap-politikeren.

Skulle bygge barnehage

Heitmann påpeker at i området hvor man nå må vurdere å avse ytterligere 3,2 meter av Tromsømarka, var det opprinnelig tegnet inn en ny barnehage.

- I det området som man ønsker, kan det være mulig å bygge ut tre meter. Der var det i utgangspunktet lagt inn en barnehage. Vårt byråd tok det ut for å verne marka, understreker Heitmann.

- Det kan bety at man må endre ytterligere på skiløypetraseen?

- Det må finnes gode løsninger. Vi har en god dialog med skiklubben. Den må vi bare videreføre. Turnhallen har vært en del av idrettsparken. Det ville vært et ganske mye større uttak av Tromsømarka med barnehage i områder, gjentar Jarle Heitmann.

Tverrpolitisk ønske

Fra før har Høyres idrettspolitiske talsmann i Tromsø, Tormod Ingebrigtsen, ytret sterk støtte til turnhall-planene i lys av de nye arealutfordringene.

Styreleder i Tromsø Turnforening, Katharina Torheim, sier at turnforeningen håper på 500 nye aktive medlemmer i løpet av en toårsperiode etter realisering av hallen.

Antatt byggetid for hallen er et knapt år.