Mentzoni er i dag rektor ved Kongsbakken videregående skole, men har vært rektor ved Sommerlyst ungdomsskole fra 1996 til 2010.

– Jeg kjenner godt til både Mia og Selma, og det er veldig hyggelig å se at de lykkes og når fram med det de ønsker. Det viser at de er bevisst og har ståpåvilje. Jeg blir stolt når jeg ser tidligere elver som satser og lykkes. Uansett hvilke mål elevene har, er det godt å se når de får det til.

Les reportasjen: Slik kom Mia (23) og Selma (24) inn på to av verdens beste universiteter

– At Selma og Mia har fått Aker-stipendet, og kommet på disse universitetene er fantastisk. De har alle muligheter fremover, og kan få til hva de vil, selv om de kommer fra Tromsø som er et lite sted i den store sammenheng.

Inspirasjon

Mentzoni håper prestasjonene til hans tidligere elever kan være til inspirasjon for dagens elever.

– Det viser at alle kan få til det de vil, men det krever mye egeninnsats. Den største «driven» er det elevene selv som må stå for. Så får vi som er rundt, som skole og foreldre, tilrettelegge på best mulig måte for ungdommen ved å skape vilje og interesse. Så må vi forsøke å se dem, hva de har lyst til og hva de evner.

Engasjert skole

Selma Skog Høye har dratt fram engasjement blant elevene på Sommerlyst og Kongsbakken som svært positivt. Det kjenner Mentzoni seg igjen i.

– Kongsbakken er nok den skolen i Tromsø som har flest ulike faglig forankrede tilbud til ungdom som engasjerer seg. Vi har et samarbeid med et universitet i Kina som elever kan dra på, ulike reiser til utlandet for elever som lærer språk, European Youth Parliament for elever som engasjerer seg i samfunnsspørsmål og en norsk-russisk skole i Murmansk for elever som ønsker kunnskap om russisk språk og kultur.

– Ved å benytte seg av disse tilbudene får elevene en språklig, faglig og kulturell ballast. De får presset seg selv i situasjoner hvor de må prestere innenfor språk eller fag, sier rektoren.