De fikk nemlig nyte godt av Anthonsens speakererfaring da han ringte inn kommentarer fra TILs bortekamper.

Les flere bybilder her!

– Brøl som Bjørge

– Jeg får av og til beskjed om å brøle litt mer à la Bjørge når TIL scorer, men ellers ser det ut til at hjemmesupporterne koser seg i klubbhuset med telefonoverføring av bortekampene, sa Anthonsen til Bladet Tromsø den 7. juni 1985.

Nå skal det sies at bortesupporterne la lista høyt da de forventet Anthonsen å leve opp til NRKs legendariske sportskommentator Bjørge Lilleliens (1927–1987) entusiasme.

Hans seiersrop da Norge slo England under VM-kvaliken i 1981 gikk nemlig over hele verden og ble i 2002 kåret til den beste sportskommentaren noensinne:

Legenden

– Der blåser han! Norge har slått England 2–1 i fotball! Vi er best i verden! Vi har slått England 2–1 i fotball! Det er aldeles utrolig! Vi har slått England! England, kjempers fødeland – Lord Nelson, Lord Beaverbrook, Sir Winston Churchill, Sir Anthony Eden, Clement Attlee, Henry Cooper, Lady Diana, vi har slått dem alle sammen. Maggie Thatcher, can you hear me? Maggie Thatcher, jeg har et budskap til deg midt under valgkampen: Vi har slått England ut av verdensmesterskapet i fotball. Maggie Thatcher, som de sier på ditt språk i boksebarene rundt Madison Square Garden i New York: – Your boys took a hell of a beating! Maggie Thatcher: Norge har slått England i fotball! Vi er best i verden! (kommentaren er noe forkortet.)

Les bybildet: Fru Rønning i Storgata 154 (for abonnenter)

Kjenner tricksene

Men tilbake til Steinkjer, Bodø, Narvik og Karnes hvor Anthonsen hadde blitt sendt for å kommentere.

– Som, gammel fotballspiller kjenner jeg jo gutta og tricksene på banen, men jeg må konsentrere meg en del. Litt sliten er vel jeg også etter en spennende kamp, selv om jeg synes det er moro, fortalte den ferske sportsreporteren til journalist Eli Karlsen.

Og for dem som bryr seg om kringkastingsloven og slike trivialiteter, slik tydeligvis politimannen Anthonsen gjorde, kom han de kritiske stemmene i forkjøpet.

– Systemet er lukket, så ingen andre hører. Det er derfor helt legalt.

Og for å komme dagens kritiske stemmer i forkjøpet: Jeg vet at Isberget ikke ble offisielt stiftet før i 1996, men jeg kunne ikke motstå overskriften.

KJENT STIL: Hugo Anthonsen var speaker på Alfheim stadion i en årrekke. Arkivfoto