STORGATA: Hele 66 lag fra hele Troms er nå påmeldt på turneringen som arrangeres av Kvaløya Sportsklubb (KSK) i Storelvahallen 28.-30. oktober. Med et snittall på 15 spillere per lag, betyr det bortimot 1.000 spillere.

– Det er kjempeartig! I fjor var turneringen på lørdag og søndag, men i år er vi nødt til å arrangere kamper på fredag også, forteller Hege Moss Larsen.

Hun er i arrangørkomiteen sammen med Rita Sørensen og Veronica Løveng-Hansen.

– Vi har plass til flere lag. Det er bare å ta kontakt, sier Sørensen.

De mener at det absolutt er behov for en turnering for bare jentelag.

– Vi synes det er litt kjedelig at jentene ofte må spille med guttene når de drar på turnering, fordi det er for få jentelag påmeldt. Vi har lyst til å få til en ordentlig «jente-happening», sier Hege Moss Larsen.

– Går så det suser

Kvaløyjenta ble for første gang arrangert i fjor og hadde 52 påmeldte lag. Turneringen er for barn og ungdom i alderen 6-19 år. Det blir femmerfotball for de minste, syver- og nierfotball.

– Det er litt i tiden nå å ha fokus på jentefotballen, og vi som klubb synes det er litt morsomt at vi har mange jentelag i Kvaløya Sportsklubb. Vi har egentlig en bra historie med damelag også, selv om vi for øyeblikket ikke har damelag. Men det å satse på jentene er viktig, for det er jo jentefotballen som går så det suser! sier Hege Moss Larsen.

Neglelakkbar

Og jentene får også anledning til å pynte seg under turneringen.

– Vi har en neglelakkbar og ansiktsmaling for de små, sier Moss Larsen.

De er allerede sikre på at Kvaløyjenta blir en tradisjonsrik turnering.

– Er det en god inntektskilde for KSK?

– Ja, det er det jo. For lagene som jobber dugnad, går inntektene direkte til lagene.  Vi driver mange turneringer, blant annet den eneste elleverturneringen i Tromsø – som skal være i november. Men hovedgrunnen er ikke inntektene. Det er at vi skal ha aktivitet for å dekke alle lagene i klubben, sier Moss Larsen.

– Det gjøres et fantastisk dugnadsarbeid i KSK. Det er veldig viktig for at vi skal klare å gjennomføre dette, sier Rita Sørensen.