– Reguleringsplanen for Lanesbukt er vedtatt, men planene for Strandveien 108, Bjerkakerfjæra og Sjøkanten Senter for området rundt Lanesbukta pågår fortsatt. Vi er ikke kommet til enighet med Sjøkanten Senter, det er mange elementer som er problematisk, sier reguleringssjef Erik Eidesen i Tromsø kommune.

Han viser til områdeplanen som ble vedtatt i 2010. Da ble det gjort en helhetsvurdering av området, med klare kjøreregler. Planene utfordrer hvilke regler som skal gjelde med hensyn til byggehøyder, utnyttelsesgrad og antall boenheter.

– Grunneierne klarer ikke å samarbeide og vi har prøvd å gi tilbakemelding etter beste evne, men har møtt veldig liten endringsvilje. Sjøkanten Senter svarer ikke på forventningene til gode uterom og bokvalitet. Det er uheldig at det forutsettes vindskjerming på utearealene for å få til gode uterom. De vil ha saksbehandlet det samme som før, uten store endringer.

Nå skal kommunen illustrere et forslag før kommunen går i møte med Sjøkanten Senter.

– Det blir vårt siste fremstøt. Vi skal vise eksempler på strukturelle endringer som kan gjøres for å løse noen av problemene med uteområdene. De må også spille på lag med den vedtatte planen for Strandveien 108, der det gamle Asko-bygget står, sier Eidesen.