For et snaut år siden gikk Allertsen inn som ny hovedtrener for Ishavsbyen, men det ble med en sesong for den mangeårige treneren.

Dømt nord og ned

Før sesongen ble hans menn dømt nord og ned av iTromsø, men han berget en 10. plass med solide 19 poeng – til tross for at han nesten ikke hadde spillere da sesongen startet i vår.

– «Byen» er en fin klubb. Det har vært en spesiell sesong, og vi kan flire av alt det som har skjedd i ettertid. Men der og da føles det ikke morsomt, sier han om årets sesong.

Blant annet har «Byen» dratt med ti mann til Alta for å møte Bossekop, og mot Skjervøy borte var det flere oldboys-spillere i troppen.

Åpen for det meste

Allertsen forteller at han ikke har noen spesielle tanker om ny jobb i lokalfotballen.

– Jeg ønsker å jobbe på et litt annet område med en type spillere som vet hva de vil, og som ønsker å legge ned arbeidet som skal til for å bli bedre, forteller Allertsen.

– Jeg vet ikke hva som er mulig og ikke mulig. Men jeg er åpen for det meste. Verken det ene eller det andre.

Han er heller ikke særlig kravstor, 55-åringen.

– Hvis jeg skulle ønske noe så var det spillere som kom på trening, var til stede og forutsigbare. Slik at jeg kan planlegge hva som skjer og skal skje på trening.

Flere uten trener

Det er stor usikkerhet i byens klubber. Både Ishavsbyen, Fløya og Skarp står uten trener foran neste sesong.

– Jeg har ikke noen tanker om det, men jeg er åpen for det meste. Jeg kan si at jeg ønsker en dreining til noe som er i min bane og en match til det jeg står for, sier Allertsen.

Han har ikke noe negativt å meddele om gamleklubben, men innrømmer at det ble krasj med spillerne.

– Jeg var litt annerledes. Det ble litt stor krasj. Det er en fin klubb med flotte tradisjoner som de bærer med seg, sier Allertsen

– Geir har gjort en kanoninnsats. Vi er veldig takknemlig for engasjementet han har vist for Ishavsbyen, sier Christian Andersen, som er både styreleder og spiller.

– Gjort alt jeg kan

Han går også ut av Ishavsbyen nå og flytter til Tønsberg. Dermed står klubben uten daglig leder og trener akkurat nå. Andersen er dog sikker på at «Byen» vil leve videre.

– Med den nye kretsserien blir det mindre turer til hver krik og krok i Finnmark og mindre administrasjon, sier Andersen.

– Nå har de et bra fundament med spillere som gjør at man kan starte opp i januar og stake ut en kurs, sier Allertsen.

– Er du stolt over det du har fått til i «Byen»?

– Det er ikke det rette ordet, men jeg føler for min del at jeg har gjort alt jeg kan med ressursene for å få et best mulig utfall. Jeg kunne ikke gjort mye mer, sier 55-åringen.