I sin første kamp vant Tromsø HK utrolige 36-7 mot TSI 2. I dag var Tromsø HK-damene overlegne nok en gang - denne gangen mot Bravo 2 i Tromsdalshallen.

Anført av Guro Kristoffersen Lysnes, Thilde Kinov, Ingrid Kildalsen og Malin Myrvoll viste THK hvem som er best i byen - bak Bravo i 2.-divisjon. Til pause var stillingen 13-5 til gjestene.

- Det er alltid artig å vinne mot Bravo, sier Lysnes til iTromsø.

- Vi slipper bare inn fem i første omgang. Vi var veldig gode i forsvar, forteller trener Goran Kovacic.

Ny trener: - Kjempefornøyd

Bravo 2 hadde med et knipp damer med erfaring fra førstelaget, men det holdt ikke mot THK, som denne sesongen har fått ny trener i kroaten Goran Kovacic. Han var mildt sagt meget engasjert på bortelagets benk, og jublet stadig over sine elever.

- Vi knuste dem. Jeg er kjempefornøyd med dette. Vi spilte en bra kamp med bra tempo. Alle jobber og det er solid innsats over hele linja, forteller trener Kovacic.

Til tider viste de helrøde glitrende kombinasjonsspill, og Bravo 2 ble statister i THKs håndballshow. Hjemmelaget stilte dog et rent J18-lag, mens gjestene hadde et lag av helt annet kaliber.

- Vi må være ærlige og si at dette var en enkel kamp. Det er særlig bra forsvar, forteller Kovacic.

Ubeseiret?

Han ønsker ikke å trekke frem enkeltspillere, og hyller hele laget etter 21-målsseieren.

- Det er ikke så stor forskjell når vi gjør et bytte. Det er kollektivet som er bra, sier målvakt Amalie Horne.

Sammen med THKs damer har hun satt seg et hårete mål for sesongen. De rødkledde skal gå gjennom serien uten tap.

- Ja, det er målet, sier Tilde Khinov.

- BUL og TSI blir nok de største konkurrentene, melder Lysnes.

- Er det ikke litt kjedelig å være så overlegne?

- Planen er å spille treningskamper mot TSI for å få litt matching med jevne kamper. Men det er jo artig å spille, herregud. Men det er mest artig når vi får motstand, forteller Lysnes.

THK-kaptein Malin Myrvoll, med fortid i Bravo, har nettopp satt inn en scoring for gjestene THK. Foto: Jørund Wessel Carlsen