Etter fem minutter ble Jeanette hammer Andersen historisk da hun satte inn 1-1-målet – som er Tromsøs første mål på øverste nivå i norsk ishockey noensinne. Men så var det slutt på gleden. Tromsø-damene tapte til slutt 1–14.

– Hva skal man si? Det var hardt motstand. Vi har en veldig god periode og to perioder der vi er veldig dårlige. I 2. periode var vi et elitelag, mens resten var vi et 1.-divisjonslag, forteller Marte Idrupsen, som startet sesongen som elitespiller med -2 i poengprotokollen.

– Kjeft hjelper lite

Trener Chris Steele var naturligvis ikke veldig fornøyd.

– Jeg vet ikke om vi er klare mentalt for tre perioder. Vi var veldig dårlig i første periode, og da var vi nok nervøse. Så var det en jevn kamp i 2. periode, og så gikk alt galt i tredje, forteller Steele på telefon fra Oslo øst.

– Hva sier du til laget når dere taper 1-14?

– Kjeft hjelper lite. Vi må være konstruktive. Men du kan ikke skli rundt i egen sone og. Vi må arbeide hardt og jobbe. Det var det vi manglet i dag. På dette nivået trenger vi 60 minutter fra alle spillerne. Hvis ikke blir det 14 baklengs, sier Steele.

Noe positivt var det dog å ta med seg. Andre perioden var godkjent, og etter dagens kamp er Tromsø hockey historiske. 1-14-tapet blir stående i historiebøkene for alltid som den første kampen på øverste nivået.

– Jo da, det er artig, sier Idrupsen om å være historisk.

Nye lodd på søndag

I morgen er Hasle/Løren motstander igjen. Det blir nok en ny vanskelig kamp – og høyst sannsynlig nytt tap. Ifølge Steele er divisjonen todelt mellom tre gode lag og tre lag på et lavere nivå.

– Stavanger, Vålerenga og Hasle/Løren er bra. Også har du Wing som er helt nye. Sparta ønsket også å gå ned et nivå; de har mange nye i år, sier Steele, som også legger til:

– Vi må lære av dette.