Turen til Kypros for euro-asiatisk mesterskap i GTF Taekwondo ga svært god uttelling for Ishavsbyen ATN:

Ikke bare ble det seks medaljer til Embla Olsen (16, to gull), Kim Saeueng (13, gull og sølv) og Hanne Grete Alvheim (18, sølv og bronse).

Men også trener Ivan Tzatchev ble oppgradert til 8. dan i GTF taekwondo - den nest høyeste utmerkelsen det er mulig å få innen sporten.

- Det er svært. Jeg hadde aldri drømt om å komme så langt, sier Ivan Tzatchev til iTromsø og beskriver dagen som en av de beste i hans liv.

I verdenseliten

Det er åtte år siden Tzatchev fikk 7. dan. Den mangeårige taekwondoinstrukturen oppgraderes nå i tittel fra "Master" til "Senior Master".

Han er nå blant de høyest dekorerte i hele verden innen GTF-organisasjonen av taekwondo, som har cirka 40.000 medlemmer på verdensbasis.

- Jeg er fjerde høyest i verden, opplyser Tzatchev på spørsmål fra iTromsø.

Pensjonistalder

Han kommenterer lattermildt at han egentlig har nådd pensjonsalder nå.

Men å gi seg som taekwondotrener - eller med frilansjobbene rundt omkring i nasjonal og lokal idrett - er foreløpig helt uaktuelt.

- Jeg kunne pakket sekken og reist til Brasil. Men jeg føler fremdeles at jeg har en plikt til å følge den nye generasjonen videre. Og at det etterhvert kommer opp noen som kan overta min rolle, sier Tzatchev.

Idrettsglede

Han er samtidig svært tilfreds med innsatsen til hans egne elever i det internasjonale mesterskapet på Kypros, som samlet 249 deltakere fra 11 forskjellige nasjoner.

- Vi vil vise verden at vi ikke er "Lille-Tromsø". At vi er gode utøvere her, sier 67-åringen.

- For meg er ikke medaljene et poeng. Men at de følger arbeidsoppgavene sine og at de er glad for å lykkes med tingene de vil få til.