TROMSØ/OSLO: Riktignok tok Johann Forfang, Jonas Sandell og Alexander Henningsen medalje i junior-NM for lag i 2013, men aldri før har Troms tatt medalje i laghopp for seniorer.

Og nå mener Jan Eivind Pettersen, leder i hoppkomiteen i Troms, at laget har tidenes sjanse når NM arrangeres i Midtstubakken i Oslo kommende helg.

– Vi går for å være blant de to beste i laghoppingen, sier Pettersen.

– Vi skal være øverst, helt der oppe. Det er ambisjonene våre, legger han entusiastisk til.

Pettersen tror på størst konkurranse fra Hedmark, Oslo og Akershus – med Tom Holde og Halvor Egner Granerud på laget – i NM.

– Vi har et knallgodt lag i år, og satser høyt både individuelt og som lag. Vi er ikke som TIL som er langte nede på Norgenivå. Her satser vi høyt, sier Pettersen.

Hjelp fra Bardu

På det norske laget er Johann Forfang selvskreven Det er også Jonas Sandell. De to har deltatt i VM for henholdsvis Norge og Sverige.

– Det er vanskelig å si om vi kan ta medalje, for det er mange lag som kan være med der oppe. Alt er jo mulig, og det er mange som skal hoppe bra for at vi skal ha en sjanse. Men selvfølgelig utelukker jeg ikke noe, sier Jonas Sandell.

Også kombinertløper Thomas Kjelbotn fra Bardu ligger godt an til å få hoppe for førstelaget, mens det er mer usikkert hvem som blir fjerdemann.

– Laguttaket blir gjort etter den individuelle konkurransen lørdag, sier Pettersen.

– Helt utrolig

For øvrig har Tromsø Skiklub hele syv hoppere med i NM, og er med det den største klubben.

Med hopperne Johannes Pettersen, August Elvevold, Andreas Varsi Breivik, Eirik Olsen og Espen Eriksen kan Troms stille med to lag i lagkonkurransen.

– Det er jo helt utrolig, synes jeg. Jeg elsker Tromsø skiklub, for her er det gutter som har lyst til å bli skikkelig god, og det er jo helt sykt at vi kan stille med to lag i NM pluss Thomas Kjelbotn fra Bardu, sier Jonas Sandell.

Jan Eivind Pettersen supplerer:

– Jeg var på en hopppledersamling i Oslo, og der var de imponert over hvordan vi kunne få det til når vi ikke har plastbakke i Troms. Johann Forfang hadde jo et innlegg i debatten om hoppanlegg i Tromsø. Tenkt hva vi kunne fått til med bedre anlegg?

For første gang arrangeres NM helt i starten av sesongen. Det hoppes på plast, men med isspor, i Midtstubakken.

Øyvind Sivertsen