Frilansefotografen Clas Kristensen gjorde storeslem under Snowboardforbundets prisutdeling i uken som var. Med bildet av Roy Olsen med brett på beina, stakk han av med prisen «årets bilde» under utdelingen.

– Det er artig å bli satt pris på, og det er klart det gir mersmak. Et snowboardbilde er først og fremst godt samarbeid mellom fotografen og kjøreren. Uten det blir det som regel ikke et bra bilde, sier Kristensen, som kjenner Roy Olsen godt og har tatt mange bilder av brettkjøreren opp gjennom årene.

Erna til stede

Selv hadde ikke fotografen anledning til å delta på prisutdelingen, men i kjent Oscar-utdeling-stil fikk han anledning til å sende inn en videohilsning i salen, hvor blant annet statsminister Erna Solberg var til stede.

– Det ble litt som MTV Music Awards hvor de kuleste ikke gidder å møte opp. Som en Nord-Norge-patriot holdt jeg fortet hjemme hvor jeg føler meg trygg, sier Kristensen spøkefullt.

Nyheten om at han vant prisen kom bare timer før utdelingen, og dermed var det aldri aktuelt å stikke ned til hovedstaden.

Vant for to år siden

Kristensen har tidligere holdt utstillinger med sine bilder av snowboardkjørere og vant faktisk «årets bilde» for to år siden på samme utdeling.

I juryens begrunnelse fikk fotografen skryt for sin stilrene komposisjon.

"Vinnerbildet får oss til å ville dra ut og kjøre snowboard. Det er teknisk godt utført: stilrent og med god komposisjon. Heldigvis er fotografen lege – for han tar SYKT fine bilder", skriver juryen.

– Jeg er veldig fornøyd med lyssettingen på bildet. Det er fine naturformasjoner og sporet han kjører i, skaper litt dybde i bildet. I tillegg er det tatt i Tromsø, det er en tromsøkjører og en tromsøfotograf som har tatt bildet. Da kan det ikke gå galt når alt er fra Tromsø, sier Kristensen.

VINNER: Frilansefotograf Clas Kristensen.