Fløyahallen: I helga er det for gang 16. gang klart for boligmesse i Tromsø. Fredag, lørdag og søndag står 71 ulike utstillere klare i Fløyahallen for å ta imot 8.000 besøkende – dersom prosjektleder Ronny Bjørnsen får det som han vil.

Les også: Stor guide til inspirasjon til hus og hjem!

– I fjor hadde vi 6.991 besøkende, og i år håper jeg på 8.000. Vi mener vi leverer ei enda bedre messe i år, sier han.

Boligmessa henvender seg, ifølge Bjørnsen, til alle typer mennesker – og kanskje særlig mot småbarnsfamilier.

– Vi har jo blant annet barnepark for ungene på messa, og vi ser at det kommer mye småbarnsfamilier. Men spørreundersøkelser viser at de som besøker messa er fra 20 til 70 år gamle. Det er de som er i en etableringsfase, de som er i en oppussingsfase, de som har kjøpt seg helt nytt og vil kjøpe møbler, og de som bare er nysgjerrige og vil kikke, sier han.

Lokale utstillere

Bjørnsen har vært prosjektleder for messa i Tromsø siden 2013, og han har siden den gang sett en økning i antall besøkende, samt en god utvikling i antall lokale utstillere.

– I år har vi blant annet fått med Neumann og Coop Bygg, som har med seg mange underleverandører. I tillegg har vi i år med oss Glasshytta Blåst og Woroom. Denne messa er det beste produktet vi har levert så lenge jeg har vært med, sier Bjørnsen.

Les også: Nå er endelig hele hotellet pusset opp.

Spekepølser og fliser

Videre forteller han at utstillerne viser fram alt fra fliser til kjøkken, peiser, dørmatter og spekepølser.

– Det eneste vi ikke har i år er badrom. Der fikk vi ikke med noen utstillere.

Bjørnsen synes det er vanskelig å si hva som kommer til å bli messas mest populære stand, men har allikevel trua på at Elkjøp kommer til å gjøre det godt.

Les også: Kjøper næringsbygg til 50 millioner.

– Jeg vil tro at Elkjøp får seg en positiv overraskelse. Det er første gang de er med i Tromsø, og de har en av messas største stands og skal vise fram kjøkken- og hvitevarer.