Til våren åpner dette storslåtte turistsenteret

Et tysk ektepar skal lokke turister med nordlys, fiske og hvalsafari.
pluss

Mikkelvik Brygge heter anlegget som ligger nord på Ringvassøya. Gründerne er det tyske ekteparet Katja og Oliver Göritz, som ifølge daglig leder Katja har realisert en personlig drøm gjennom etableringen av turistanlegget.

– Vi har kommet til Norge som turister i ti år, og en dag spurte vi hverandre: «Skal vi ikke bare flytte til Norge?», sier Katja Göritz og ler.

25 millioner

Ekteparet forelsket seg i området Mikkelvik, der forholdene ligger til rette for blant annet fisketurisme og hvalsafari i Skogsfjorden. Begges interesse for fiske og båtliv suppleres av Katjas erfaring fra hotellbransjen i Berlin, og ektemannens egen markedsføringsbedrift.

DRØM: Katja Göritz står sammen med ektemannen Oliver bak turistanlegget Mikkelvik Brygger. Den tyske gründeren kaller prosjektet en personlig drøm.Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

 

LES OGSÅ: Tung hvalsafari-aktør inntar Tromsø-fjordene (for abonnenter)

Mikkelvik Brygger skulle etter planen åpne allerede våren 2016, men ble utsatt et helt kalenderår, som følge av problemer med byggekreditten hos en bank. Dette førte til en uforutsett byggestopp for anlegget, som har en kostnadsramme på 25 millioner kroner.

– Nå er alt i orden, men fjoråret var tøft for oss. Vi hadde bygget opp egenkapital i ti år, men ble likevel avhengig av å hente ut penger fra våre selskaper i Tyskland. Heldigvis har vi gode venner og familie, som også har bidratt, sier fru Göritz.

Allerede fullbooket

Den daglige lederen forteller at naboene i Mikkelvika og den tidligere tomteeieren har vært svært positive og hjelpsomme hele veien.

– Vi har også fått utrolig mye god støtte fra kommunen og «Et levende øyrike» på Hansnes. Hjelp fra Lars Berg hos Bohus og vår norske prosjektleder har i tillegg vært veldig viktig. Å bruke lokale entreprenører i byggearbeidet har vært en selvfølge for oss.

LES OGSÅ: Vinterturismen har økt med 430 prosent siden 2010: Reiselivssjefen bekymret for urseriøse aktører (for abonnenter)

Det gjenstår fortsatt litt byggearbeid før åpningen, som er satt til mai 2017, men bookingene har allerede strømmet inn.

– Vi er faktisk fullbooket fra åpningen i mai helt fram til slutten av september.

Satser på helårsdrift

– Satser dere primært på turister fra Tyskland?

– Nei, fra hele verden – inkludert Norge, selvfølgelig! Vi har reiselivspartnere i Tyskland, men jobber også tett på «Din Tur» her i Norge. De som har booket hos oss fram til nå kommer fra Tyskland, England, Russland, Sveits og Nederland.

Göritz presiserer at Mikkelvik Brygger ikke satser på sesongdrift, men helårsdrift.

– Vi skal satse på julebord, og etter hvert kommer vi også til å sikte oss inn på kurs- og konferansemarkedet.

Høy kvalitet

Etter å ha reist rundt langs hele norskekysten som turister var det en ting ekteparet stusset over.

– Vi opplevde at det var ganske lav standard på boforholdene for turister i Norge. I Mikkelvika har vi bevisst gått for høy kvalitet når det kommer til boliger, møbler og hvitevarer. Europeiske turister som kommer til Norge er vant til en høyere standard enn hva som tilbys her.

– Hvordan blir prisene deres? Er det en tanke at Mikkelvik Brygger skal være eksklusivt?

– Nei, i 2017 vil prisene ligge på et lavt nivå, så vil vi heller øke dem på sikt, om nødvendig.

LES OGSÅ: «Havets potensielle turistfelle»

Nå ser Göritz fram til en liten ferie etter å ha jobbet hardt og lenge med å ferdigstille leiligheter og feriehus.

– Vi reiser til Tyskland i desember og er tilbake for å ferdigstille de siste bygningene i januar. Vi har lært at ting kan ta litt tid i Norge, men til slutt blir det bra, avslutter hun med et smil.